ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spiritueel Ayahuasca Amazoneritueel loopt ietwat verkeerd af

Ayahuasca opdrinken maakt deel uit van een spirituele ceremonie uit het Amazonewoud.
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 december 2015 1:39

Het Ayahuasca Amazoneritueel is al een gehele tijd populair bij toeristen die Peru bezoeken. Verschillende vakantiebestemmingen bieden er dan ook de mogelijkheid aan om te ‘trippen’ onder toezicht van een sjamaan. Het ritueel zou ook helpen bij de bestrijding van depressies en andere psychische problemen. In wezen is de werkelijkheid net het tegenovergestelde, maar zelden bereikt dat nieuws de buitenwereld, tenzij de bedenkelijke resultaten ervan ietwat té buitensporig zijn.

Zo heeft een Canadese man woensdagavond tijdens een zogenaamde ‘bad trip’ een Brit doodgestoken nadat ze beiden zo'n hallucinogeen plantenbrouwsel hadden opgedronken.

De 29-jarige Canadees, een zekere Joshua Andrew Freeman Stevens, bevond zich toen in een Peruviaans stuk Amazonewoud, nabij de stad Iquitos. Daar nam hij samen met de 26-jarige Brits Unais Gomes deel aan die spirituele ceremonie, waarbij men onder meer moest drinken van dat ayahuasca brouwsel, vervaardigd uit een hallucinogene plant.

De Brit zou volgens getuigen in een ‘bad trip’ de Canadees te lijf gegaan zijn met een keukenmes. Joshua Andrew Freeman Stevens zou dan het mes van Unais Gomes hebben kunnen afnemen om die op zijn beurt te lijf te gaan. Volgens politiechef Normando Marques gaat het dus om 'een daad van zelfverdediging'.

Dus, al ik het goed begrijp, is 'wettelijke zelfverdediging' in dit geval: het mes van iemand - die jou ermee aanvalt - afnemen, om hem daarna met datzelfde mes dood te steken.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht