ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe poepen op de meest natuurlijke manier?

Interesse om op een natuurlijke manier te poepen? …
door Tsenne Kikke - vrijdag 30 oktober 2015 1:59

Zelden of nooit zal ik aan jou verzoeken om een blogbericht naar anderen door te sturen, maar ditmaal neem ik de vrijheid om jou te vragen deze link aan anderen door te sturen - vooral, omdat de inhoud ervan hen ten goede kan komen. Het onderwerp is 'Poepen op de meest natuurlijke manier', en hieronder is de link die je kunt kopiëren, en doorsturen...

http://www.spiritualia.be/blogs/angelus/2015/10/hoe-poepen-op-de-meest-natuurlijke-manier.html

Een wc-pot, of noem het een toilet, is één van de vele uitvindingen van de mens, maar in wezen onnatuurlijk voor ons lichaam. Eigenlijk zouden we moeten kunnen hurken in plaats van gewoonweg op een wc-bril te gaan zitten.

Tot zelfs in de jaren '60 van vorige eeuw kon men hier en daar nog hurktoiletten aantreffen, zijnde: ronde gaten in de vloer. In landen, zoals China en Japan kan men ze nog overal aantreffen, maar ook nog in onze gewesten, als openbare toiletten en op campings.

De voordelen ervan zijn legio:

1) Maakt verwijdering (stoelgang) sneller, gemakkelijker en vollediger - want, zittend op een toilet worden je billen tegen elkaar aangedrukt, wat een afsluitend effect bewerkstelligt.
2) Preventie van aambeien (naast een goed dieet).
3) Geen contact tussen de billen en mogelijk onhygiënisch oppervlak.
4) Zou beter zijn voor zwangere vrouwen, als voorbereiding op de bevalling.
5) Mensen met een moeilijke stoelgang kunnen er een voordeel uithalen.
7) Hurktoiletten zijn gemakkelijker te onderhouden en te reinigen.
8) In openbare instellingen zijn ze minder gevoelig voor vandalisme.

Zie, bijvoorbeeld, hoe apen het doen.

Ik had het wel over de zithouding, niet over de eetgewoonte. Sommige mensen vinden de beelden, die in de twee laatste filmpjes te zien zijn, grappig. Anderen vinden ze vies of wansmakelijk, en weer anderen kunnen er op een neutrale manier naar kijken, gewoonweg omdat het voor apen een natuurlijk iets is. Hetgeen niet wil zeggen dat we hen voor 100% moeten na-apen... In elk geval is het een extra weetje meer.

Goed - beter - best: Hoe ontlast je jezelf?

Een toilet is oké, een squatty potty is beter, maar het allerbeste is een zelfgemaakt platform, naar het schijnt. Laten we eerst de reclame van zo'n potty bekijken, dat op een frisse manier - en met de medewerking van een sympathiek ogende eenhoorn - werd aangebracht.

Op de website http://www.squattypotty.eu/ kunnen we het volgende lezen over wat er gebeurt als we aan het poepen zijn...

De darm transporteert ontlasting naar de endeldarm, ook wel rectum genoemd. Zodra de endeldarm vol is worden gevoelslichaampjes die zich in het bovenste deel bevinden geprikkeld en ontstaat er de welbekende aandrang. Hierdoor ontspant de kringspier en dreigt er ontlastingsgevaar. Om ongewenst ontlastingsverlies te voorkomen zijn er twee spieren. Dit zijn de kringspier en de minder bekende puborectale spier. De puborectale spier is een lusvormige spier die vanaf het schaambeen achter de endeldarm langs loopt. Het veroorzaakt een hoek, de anorectale hoek. Dit is maar goed ook, want als we staan, zitten, liggen of lopen is deze spier gespannen om ongelukjes te voorkomen.

Bij een zittende houding op het toilet is de puborectale spier niet volledig ontspannen en staat deze nog op een ‘continentie stand’. Dit maakt het poepen moeilijker en onvolledig waardoor de noodzaak ontstaat om te persen. Pas bij een natuurlijke houding, gehurkt/hurkend poepen (squatten), waarbij de knieën zich boven de heupen bevinden, ontspant de puborectale spier zich volledig en zorgt ervoor dat de anorectale hoek wordt gestrekt voor een rechte doorgang. Dit resulteert in een snellere, gemakkelijkere en volledige stoelgang. Vanuit anatomisch oogpunt kan je stellen dat de mens ontworpen is om gehurkt zijn behoefte te doen. We deden dit al sinds mensenheugenis tot de komst van het moderne toilet.

Een test

Ikzelf heb reeds lange tijd 2 opstapjes van verschillende hoogten in het huis staan, en na ze te hebben uitgeprobeerd, moet ik beamen dat het ontlasten veel vlotter ging: alsof de 'ijskreem' er vanzelf uitfloepte, en ik me achteraf intern 'meer opgekuist' voelde.

Wel moet ik toegeven dat het geen gemakkelijke hanghouding is (omdat je in wezen moet vooruit leunen), dat er spanningen in het lichaam kunnen ontstaan en een druk op de buik is eveneens geen aangenaam gevoel, vooral indien je nog niet zolang geleden hebt gegeten en veel teveel vooruit leunt.

Misschien zijn dat de redenen waarom anderen alweer beweren dat een eigen platform maken veel beter is. Ikzelf hou het momenteel bij dat opstapje, maar jij kunt er anders over denken. Om die reden vind je er hieronder meer informatie over.

(1) Probeer de dingen eens voor jezelf uit - (2) Stuur de link aan anderen door - (3) En publiceer eventueel jouw persoonlijke bevindingen hieronder. In elk geval wens ik jou zeer veel poepgenot toe!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht