ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sneeuw opruimen kan voor sommige mensen dodelijk zijn

Lees onderstaand advies, indien je ooit sneeuw moet ruimen…
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 november 2014 18:24

In de omgeving van het Amerikaanse Buffalo viel er sinds dinsdag op sommige plaatsen al meer dan 1,8 meter sneeuw. Zeker tien mensen zijn er daardoor al omgekomen. Bovendien blijven tal van wegen afgesloten voor het verkeer; dit, in afwachting dat de autoriteiten de honderden achtergelaten voertuigen wegslepen. De gouverneur van de Amerikaanse staat New York riep de inwoners andermaal op om thuis te blijven.

Wegens dit extreme winterweer is in enkele regio’s de noodtoestand van kracht. Sommige automobilisten zaten, bijvoorbeeld, maar liefst twee dagen vast in hun voertuig. Van de overleden personen stierven er verschillende aan een hartaanval terwijl ze de sneeuw voor hun woning probeerden op te ruimen. Twee slachtoffers overleden aan onderkoeling.

In de verenigde Staten sterven elke winter honderd mensen terwijl ze deze activiteit uitoefenen. Waarom?

Een Amerikaans onderzoek, dat gegevens bestudeerde van 1990 tot 2006, bracht 1.647 doden aan het licht; overlijdens, te wijten aan hartfalen na het ruimen van sneeuw. Volgens cardioloog Barry Franklin van het 'William Beaumont Hospital' in Michigan zou het aantal slachtoffers wel eens dubbel zo hoog kunnen liggen. "Ik ben ervan overtuigd dat honderden mensen per jaar het leven laten tijdens deze activiteit."

Zijn team kwam erachter, dat de hartslag en bloeddruk van jonge mannen meer de hoogte inging bij het vegen van sneeuw dan wanneer ze op de loopband jogden. "Voeg daar nog eens de koude buitenlucht aan toe, die slagaders vernauwt en de bloedtoevoer vermindert, en je hebt de perfecte omstandigheden voor een hartaanval."

Sneeuwruimen is erg inspannend omdat je met je armen moet werken, wat zwaarder is dan met je benen. Veel mensen houden de adem in tijdens het vegen en dat vormt een bijkomende belasting.

Cardioloog Franklin vindt de activiteit dermate gevaarlijk dat hij aan mensen boven de leeftijd van 55 jaar zelfs adviseert om het niet te doen. Rokers en personen met overgewicht lopen nog veel meer risico. "Indien je toch aan de bak moet, veeg de sneeuw dan voor je uit in plaats van het witte goedje op te scheppen, kleed je in laagjes, las regelmatig een pauze in, en rook of eet niet vlak voor het sneeuwruimen," adviseerde Barry Franklin ons.

En, hieronder vind je nog wat extra advies...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht