ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Selderij kan eventueel helpen om kankercellen te doden

Meer selder eten, of seldersap drinken, kan jouw gezondheid ten goede komen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 25 oktober 2014 15:26

Indien je nog een extra reden wil hebben om meer selder aan jouw dieet toe te voegen, dan hebben onderzoekers er nu een samenstelling in gevonden, apigenine genaamd, dat aantoonde dat het anti-tumoreigenschappen in zich meedraagt.

Naar het schijnt zou apigenine een doeltreffende uitwerking hebben op verschillende soorten kanker, waaronder die van de pancreas, eierstokken, lever, dunne darm, maag, long en borst. En, ondanks het feit dat het in grote verscheidenheid aanwezig is in groenten en fruit, is selderij bijzonder rijk aan deze natuurlijke flavonoïde.

Reeds eerder werd melding gedaan van het feit dat een voeding met veel flavonen het risico van bepaalde kankersoorten zou verminderen. Naast selder, treft men apigenine ook aan in peterselie, ui, thee, kamille, pompelmoes, rode wijn en bier.

Volgens wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Missouri, remt apigenine eveneens de groei van agressieve borstkanker af. Maar, op medisch gebied, is er een maar ...

Volgens Salman Hyder, die deel uitmaakt van die studiegroep, zijn er noch subsidies, noch financiële steun beschikbaar voor grondig onderzoek. Weet, dat men tot op heden vooral op muizen heeft gewerkt, en nog niet al teveel op mensen. Er is geen steun, simpelweg omdat apigenine heel gemakkelijk uit planten kan onttrokken worden en farmaceutische bedrijven zien daar geen winsten in. Anders gezegd: niemand is bereid om geld in dingen te steken die in jouw eigen tuin kunnen groeien.

Gelukkig hoeven we in dit geval niet te wachten op farmaceutische bedrijven, en gewoonweg iets meer van die groente leren genieten. Zelfs preventief gezien, is seldersap drinken naar het schijnt een aanrader. Zorg er wel voor dat het je de selder goed afspoelt, want het is nu eenmaal een groente dat zeer veel pesticiden kan bevatten, tenzij je het zelf kweekt.

Tussen haakjes: Selder staat in de lijst van groenten- en fruitsoorten, die het vaakst met pesticiden worden bespoten, op de vierde plaats. Hieronder vind je de Top-12...

1. Appels
2. Aardbeien
3. Druiven
4. Selder
5. Perziken
6. Spinazie
7. Peper
8. Geïmporteerde nectarin
9. Komkommer
10. Kersttomaten
11. Sluimerwt
12. Aardappelen

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht