ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier illusionisme: de truc met de ballen eindelijk ontsluierd!

Ken je het duo Penn & Teller al?
door Tsenne Kikke - donderdag 24 juli 2014 4:05

Blogberichtjes hoeven natuurlijk niet altijd over het thema 'Zelfkennis' te gaan. Enerzijds moet er een geïnteresseerd en dankbaar lezerspubliek voor zijn, maar anderzijds heeft de wereld van illusionisme er iets mee te maken, gewoonweg omdat we als mens nooit de Werkelijkheid kunnen 'zien'.

Stel, dat je de facetogen van een bij of een vlieg had, dan zul je eveneens 'denken' dat je de Werkelijkheid 'ziet', maar dan op een geheel andere manier - en, de taal waarmee je die nieuwe Werkelijkheid zou beschrijven, zou niet gelijk zijn aan de huidige.

Denk er niet al te diep over na, maar kijk naar de korte show van Pen en Teller, die de goocheltruc met de 'Cups & Balls' niet enkel en alleen tweemaal laten zien, maar ook verklappen.

Indien je hen nog niet kent ...

Penn & Teller is een Amerikaans duo podiumartiesten; een duo, dat illusionisme vermengt met humor. Soms is die wél ietwat zwarter dan verwacht. Doorgaans staat Penn (de grootste van de twee) op een schreeuwerige manier te orakelen tegen het publiek tijdens een truc, terwijl het - al dan niet op de achtergrond - slecht lijkt af te lopen met Teller (de kleinste) tijdens de uitvoering daarvan. Teller spreekt daarbij zelden tot nooit op het podium, maar communiceert vooral via pantomime.

Nu, dat je met hen hebt kennis gemaakt: bekijk hun allereerste show uit 1990, en maak er een heel gezellig uurtje van!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht