ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Illusionisme: Deze goocheltruc overtreft alles!

Het lijkt een simpele goocheltruc, maar deze man liet het hele publiek in tranen achter na een straffe ontknoping.
door Tsenne Kikke - maandag 16 april 2018 19:46

Het leek alsof Marc Spelmann zijn act zou bestaan uit een aantal goocheltrucjes in 'Britain’s Got Talent'. Maar al snel bleek dat er iets heel magisch aan het gebeuren was, toen hij vertelde over zijn dochtertje Isabella. Het meisje, dat geboren werd tijdens de chemotherapie van zijn vrouw, wist immers al heel lang alle antwoorden op zijn raadsels, zo leek het.

De kandidaat had de hulp nodig van de juryleden. Amanda mocht een rubiks kubus mixen. David moesten zonder te kijken één kleur kiezen uit een doosje potloden. Alesha mocht een kaart uit een spel halen en bijhouden. Simon moest één woord omcirkelen, terwijl de andere juryleden ‘stop’ zeiden bij het bladeren in een Harry Potterboek.

“Wat als ik u vertel dat ik de uitkomst gisteren al wist, twee weken geleden, negen maanden geleden, twee jaar geleden”, beweerde de goochelaar.

Net op het moment waarop iedereen zich begon af te vragen, hoe zijn trucje zou aflopen, veranderde hij zijn optreden drastisch. Hij draaide naar het grote scherm met de woorden: “Dit is voor mij geen echte magie. Oké, het is opmerkelijk, adembenemend, slim. Maar wat nu volgt is voor mij échte magie...”

Zijn presentatie begint te spelen, en iedereen kijkt verbaasd toe. Na twee slides krijgt het publiek de krop in de keel. "Vijf jaar lang wist mijn vrouw te overleven, terwijl ze vocht tegen kanker tijdens haar zwangerschap," staat er te lezen. “Onze dochter Isabella overleefde de chemotherapie om onze dromen waar te maken.”

Het publiek ziet de tweejarige kleuren met rood, de kleur die David koos. Zijn dochtertje wil nog maar met één knuffel slapen, zo zien we het filmpje. De knuffelpinguïn, het figuurtje dat het jurylid uit een spel kaarten trok. Het meisje speelt altijd met de spullen van haar vader, ook zijn rubus kubus, die hetzelfde patroon laat zien als wat Amanda nu gemaakt heeft. En Simon?... Die omcirkelde het woord hat', het woord dat de baby twee jaar geleden al had uitgesproken.

De mensen in de zaal barstten uit in tranen, en nadien barstten ze ook uit in een oorverdovend applaus.

En, alles wijst erop dat hij een zeer goede gedachtenlezer is...

De openingen dd. 2013

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht