ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over leven na dit leven en over de wetten in de ruimte en in het hiernamaals

Veronderstel dat overledenen in een hiernamaals blijven voortleven...: aan welke wetten zijn ze dan gebonden?
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 mei 2013 1:20

Is er leven na dit leven? Geen mens die daarop een antwoord weet. Dit heeft het voordeel dat iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Maar, veronderstel dat overledenen in een hiernamaals, of in een 'andere zijde' blijven voortbestaan, aan welke wetten zijn die geesten, zielen, spoken, of hoe je ze ook wil noemen, gebonden?

Deze vraag beantwoorden impliceert dat men 'weet' dat ze bestaan - want, indien men 'weet' dat ze er niet zijn, is de vraag zinloos, nietwaar?

Mij doet het altijd vreemd aan hoe mensen, zoals mediums, beweren contact met overledenen te hebben en dat ze hen ook kunnen 'zien'. Indien je naar hun beschrijvingen luistert, zijn deze overledenen altijd netjes aangekleed, hun haren netjes gecoiffeerd alsof ze net bij de kapper zijn geweest, de vrouwen zijn soms geschminkt, dragen sieraden, horloges, hebben een hondje bij zich, enzovoorts.

Maar, indien er een leven na dit leven is, dan moet men toch rekening houden met het feit dat zowel de zogenaamde astrale wereld, evenals de spirituele, aan andere wetten zijn gebonden. 

Ook James Randi heeft er zo zijn eigen gedachten over. Oké: hij is een scepticus, maar ook hij heeft het recht zijn persoonlijke meningen uit te spreken, nietwaar? Te meer, omdat hij 1 miljoen Amerikaanse Dollars wegschenkt aan eenieder die, bijvoorbeeld, het bestaan van spiritisme, kan bewijzen.

Versta hem goed... Hij vraagt geen bewijs van een leven na dit leven, maar gewoonweg hét bewijs dat levenden met de doden effectief kunnen communiceren. Niemand heeft tot op heden dat geld geïncasseerd.

Over andere wetten gesproken...

Van zodra een mens zich in de ruimte bevindt, wordt men reeds met totaal andere wetten geconfronteerd dan die van op Aarde.

Een boeiende serie van videoclips, die over dit onderwerp handelen, is die van astronaut Chris Hadfield. Hij vertelt ons onder meer hoe een mens zich in een ruimteschip scheert, rechtstaande slaapt, hoe men de handen wast, de tanden poetst, weent, en zo meer.


In het laatste filmpje ziet men duidelijk hoe het uitgewrongen water niet rondzweeft, zoals men zou verwachten, maar aan de handdoek vastkleeft. Dit komt door de oppervlaktespanning van het water waardoor water zich heel vreemd gedraagt in omstandigheden waarin geen zwaartekracht is. Fascinerend nietwaar?

Meer zien? Ga naar YouTube, type de naam 'Chris Hadfield' in, geniet van al die meest informatieve filmpjes, en vergeet het begin van dit blogberichtje.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht