ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welkom in de meest fascinerende wereld van de elektronenmicroscopie

Dankzij de elektronenmicroscopiefotografie maakt de mens kennis met beelden die hij onmogelijk met het blote oog kan waarnemen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 maart 2013 0:02

Een team van wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Michigan, creëerden onlangs een reeks van interessante elektronenmicroscopiefoto's. De meeste afbeeldingen die je hieronder kunt bewonderen, zijn van zaken die in werkelijkheid tot de micronwereld behoren.

Eén micron, of micrometer, is gelijk aan één miljoenste deel van een meter, of een duizendste deel van een millimeter, of een honderdste deel van de dikte van een vel krantenpapier. Een ander voorbeeld: een menselijk haar is ongeveer 50 microns dik.

Aanschouw een wereld, die onmogelijk met het blote oog kan worden waargenomen, en realiseer tegelijkertijd hoe we de wereld rondom ons zouden vertalen, indien we onze ogen konden afstellen, en we wél degelijk in staat waren om alles op nanoniveau te bekijken.

Anders gezegd: nu zien we slechts een fractie van de zogenaamde 'realiteit', en besef daarbij dat het er op atomair niveau totaal anders uitziet - want, materie is in wezen niets anders dan 'gestolde energie'.

Bericht aan de nieuwkomers: meestal is de hoofdtekst in het Nederlands - maar, omdat we enorm veel Engelstalige bezoekers krijgen - zijn de teksten onder de foto's in het Engels. Bovendien geeft het iedereen de gelegenheid om die taal bij te schaven, of te onderhouden.





Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht