ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paus haalt opnieuw uit naar homo's

De paus blijft zich op een harnekkige manier aan zijn standpunten aangaande homofilie vasthouden.
door Tsenne Kikke - zaterdag 22 december 2012 0:30

Paus Benedictus XVI heeft zich gisteren voor de zoveelste maal negatief uitgelaten over homoseksuelen. Volgens de kerkvorst manipuleren homo's de rol die God hen heeft toebedeeld.

De paus deed zijn uitlatingen in zijn jaarlijkse kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan, waarvan hier de link naar de volledige Engelse tekst. Hij sprak dit jaar vooral over het uitdragen van ‘gezinswaarden', nu in onder meer Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië het homohuwelijk steeds meer bespreekbaar is.

Benedictus citeerde onder meer Gilles Bernheim, de opperrabbijn van Frankrijk, die zich de afgelopen tijd fel heeft verzet tegen de legalisering van het homohuwelijk in Frankrijk. Volgens zowel Benedictus als Bernheim is de campagne om homoseksuelen het recht te geven om te trouwen of kinderen te adopteren ‘een aanval' op het traditionele gezin.
 
"Mensen bestrijden de gedachte dat ze een aard hebben, hen gegeven door hun lichamelijke identiteit, die als een onderscheidend element van de mens dient. Maar zij ontkennen die natuur en besluiten voor zichzelf dat die niet iets is wat hen gegeven is, maar dat zij die voor zichzelf maken," zei de paus. "Het manipuleren van de natuur, wat we hekelen als het op milieu aankomt, is nu opeens een fundamentele keuze die mensen over zichzelf willen maken," aldus Benedictus.
 
"Wanneer de vrijheid om creatief te zijn evolueert naar de vrijheid om zichzelf te creëren, dan wordt de Schepper zelf genegeerd en zal uiteindelijk ook de mens beroofd worden van zijn waardigheid als creatie van God," aldus de kerkvader.
 
Het is de tweede keer in een week tijd dat de paus zich uitspreekt tegen homoseksualiteit en het homohuwelijk. In een recente toespraak zei de kerkvorst dat het homohuwelijk een bedreiging is voor de wereldvrede, net als abortus en euthanasie. Dat zorgde natuurlijk voor protest van homorechtenactivisten op het Sint-Pietersplein in Rome.

Bron: De Standaard

Mensen, die mijn eerdere nieuwsberichten hebben gelezen, zouden moeten weten dat ik niets heb tegen homofielen, integendeel. Volgens mij mogen ze hun geaardheid behouden. Sterker nog: volgens mij moeten ze hun geaardheid behouden, gewoonweg omdat ze nu eenmaal beantwoorden aan de grillige wetten van Moeder Natuur. Volgens sommige biologen en wetenschappers vertegenwoordigen ze namelijk: 'het einde van de lijn'.

Wel richt ik mij tot hen, die tegen de stroom in willen zwemmen, net als de zalm, en bereid zijn te ontsnappen aan die 'natuurlijke' wetten en dus voor evolutie kiezen, in plaats van voor involutie.

Maar, zou een Gurdjieff zeggen: enkel en alleen indien ze, net als machines bijvoorbeeld, nog kunnen worden hersteld. Geen mens heeft iets aan defecte machines en het brein waarmee iemand geboren is, kan niet zomaar door een ander stel hersenen worden vervangen.

Het is geen gemakkelijke taak om het instinctieve te beheersen - en, om het met-ter-tijd te overstijgen. Beheers het, of blijf erdoor beheerst. Ook om die reden ga ik volledig akkoord met de uitspraken van sommige homo's, die beweren dat homofiel zijn natuurlijk is, omdat men het ook in de dierenwereld aantreft.

Ik ben geen fan van de paus, maar 'k sta er wel neutraal tegenover. Toch respecteer ik zijn uithoudingsvermogen, het onwrikbare vasthouden aan zijn geloof en zijn bezorgdheid voor de huidige en toekomstige mensheid.

Bezorgdheid is het juiste woord - want, indien we het bewustzijnsniveau van de huidige mensheid in zijn geheel bekijken, en de technologie zijn gang laten gaan, zal er in de mensmachine, ooit chips worden ingebouwd - met als gevolg, dat men tot een waarachtige robot zal uitgroeien.

Doch, zolang de 0,01% behouden blijft, is er geen vuiltje aan de lucht, zelfs indien we van 7 miljard, die deze aardbol momenteel bevolken, tot 14 miljard stervelingen, uitgroeien.

Laten we nu maar hopen dat God, zoals mensen hem inbeelden, wel degelijk bestaat...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht