ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Yin Sin Jyutsu heft energieblokkades op en harmoniseert de levensenergie

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 3 november 2012 22:31

Yin Sin Jyutsu betekent, vrij vertaald: 'de kunst (Jyutsu) van het scheppen (Shin) door de wetende en meedogende mens (Jin)'. De Japanse methode beoogt de levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in het menselijk lichaam op te heffen.

Uitgaande van 26 energiesloten in het lichaam bedacht Japanner Jiro Murai 'koningswegen'. Yin Shin Jyutsu helpt de mens om zaken die in hem verstoord zijn geraakt op te lossen. Yin Shin Jyutsu streeft naar harmonisering van het lichaam, het verstand en bewustzijn, dit in gelijke mate. Van potentiële leerlingen wordt gevraagd dat zij energie kunnen vrijgeven en zich daarop kunnen concentreren.

De 26 energiepunten die Yin Shin Jyutsu benoemt, zijn verdeeld over het hele lichaam en worden ook de '26 energiesloten', oftewel 'veiligheidsenergiesloten' genoemd. De energiesloten worden met de handen aangeraakt waardoor de energie langs de energiebanen in beweging moet komen en de behandelde mens daardoor in harmonie met zichzelf brengt. Door een bepaalde combinatie van diverse energiesloten vast te houden kan het lichaam dus geestelijk, lichamelijk en spiritueel weer in balans worden gebracht.

Yin Shin Jyutsu vergelijkt het menselijk lichaam met een huis met 26 kamers waarin de 26 Jin Shin Jyutsu-sloten zijn verdeeld. De oefeningen zijn bedoeld om die allemaal één voor één op orde te brengen zodat de ziel daarin kan verblijven en stralen. Volgens Yin Shin Jyutsu lopen bijna alle energiebanen ook door de vingers en door de handen in elkaar te vouwen kunnen die zo worden geharmoniseerd.

Jin Shin Jyutsu kan worden toegepast als zelfhulp, maar ook door een opgeleide beoefenaar. Een Yin Shin Jyutsu-genezer probeert te bepalen in welke mate de energiesloten gesloten zijn. De techniek brengt geen massage, geen spierbehandeling, geen medicijngebruik, noch een gebruik van andere substanties met zich mee.

Een sessie duurt over het algemeen een uur en men hoeft zich niet te ontkleden. Het is een zachtaardige kunst, uitgevoerd door de vingertoppen te plaatsen op aangewezen veiligheidsenergiesloten om de energiestroom te harmoniseren en te herstellen. Dit vergemakkelijkt het loslaten van spanning en stress, opgedaan tijdens het normale dagelijkse leven.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met Yin Sin Jyutsu? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht