ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kinderpsychologie wordt vandaag de dag ook 'ontwikkelingspsychologie' genoemd

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
donderdag 8 november 2012 13:23

Kinderpsychologie wordt vandaag de dag eerder ‘ontwikkelingspsychologie’ genoemd, die het gedrag, denken en beleven van mensen in de verschillende levensfasen bestudeert; dit, vanaf de geboorte tot aan het einde van het leven.

Eertijds noemde men het nog 'kinderpsychologie' en 'puberteitspsychologie'. Maar, omdat in deze termen het aspect van de voortdurende ontwikkeling en verandering van gedrag, denken en beleven, onvoldoende tot uiting kwam, en men juist geïnteresseerd was in de oorzaken en gevolgen van die ontwikkelingen, is men de term 'ontwikkelingspsychologie' gaan verkiezen.

Daarmee wordt bedoeld: de bestudering van psychologische veranderingen vanaf geboorte via de babyjaren, peuterjaren, kleuterjaren, schoolperiode, adolescentie, volwassenheid tot in de ouderdom.

Toch maakt de term ‘kinderpsychologie’ een duidelijk onderscheidt tussen werken met kinderen als met volwassenen. Om die reden zal deze term nooit in ongebruik geraken. Het is dan ook logisch dat een kinderpsycholoog de taal van het kind, en diens innerlijk leven, beter begrijpt dan wie ook.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met kinderpsychologie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht