ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Henochiaans: de taal der engelen

Henochiaans wordt ook 'de mystieke taal der engelen' genoemd, dat terug te vinden is in het dagboek van John Dee, die in de 16e eeuw met de ziener Edward Kelley samenwerkte.
door Tsenne Kikke - vrijdag 5 oktober 2012 15:22

Henochiaans, oftewel 'de taal der engelen', is gebaseerd op een alfabet dat door engelen, waaronder Nalvage en Uriël, op het einde van de 16de eeuw aan Dr. John Dee en aan Edward Kelley werd doorgegeven. Dit is evenwel een zeer moeilijk te begrijpen metafysische materie en is eerder gericht tot mensen die voorafgaand een studie hebben gemaakt van de Kabbala en van de Magie in het geheel.

Dr. John Dee (1537-1608), de Elizabethaanse filosoof, ontwikkelde dus samen met Edward Kelly het systeem van de "Henochiaanse magie", 'Enochian magic' in het Engels, dat later in de 19e eeuw zou worden uitgebreid door MacGregor Mathers, hoofd van 'The Order of The Golden Dawn', waarvan Aleister Crowley tijdlang lid was.

Deze 19e-eeuwse organisatie hield zich bezig met ceremoniële magie waarbij zij kabbalistische concepten zoals bijvoorbeeld de kabbalistische levensboom en de sefirot versmolt met elementen uit de Egyptische en Griekse godsdienst. Zij breidde het systeem van de engelenmagie van John Dee verder uit en liet ook oosterse concepten (vooral Hindoeïstische en Boeddhistische) toe. Dit alles binnen de structuur van een esoterische orde, geïnspireerd op de vrijmetselaars en de Rozenkruisers

Aleister Crowley is de belangrijkste, en zeker de bekendste exponent van de hermetische magie -door hem 'Magick' gespeld. De 'k' staat voor 'kteis'. Veel van de rituelen van de Orde werden door hem gepubliceerd en later in een boek verzameld door Israel Regardie.

Wikipedia: "In de Bijbel komen twee personen voor die Henoch heten. Eén is de zoon van Kaïn. De ander is een voorvader van Noach, die 365 jaar oud werd. Deze laatste Henoch is volgens de Bijbel één van de weinige mensen die niet is gestorven.Genesis 5:24 vermeldt: 'En Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God had hem opgenomen'."

Het is dankzij die Henoch dat de naam 'Henochiaans' ontstond. Velen schrijven, vanuit onwetendheid 'Enochiaans', afgeleid van het Engelse 'Enoch'. Bovendien ontstond de term 'Henochiaans' veel later, omdat John Dee en Edward Kelley die taal gewoonweg 'Engelentaal' noemden.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met het 'Henochiaans'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht