ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Antahkarana: een oeroud symbool dat naar het intellect en het hogere denken verwijst

Antahkarana is een symbool is dat van oudsher gebruikt wordt voor meditatie en healing in China en Tibet en, bijvoorbeeld, ook in Reiki wordt gebruikt.
door Tsenne Kikke - zaterdag 14 april 2012 0:09

Antahkarana is een geometrisch symbool; een kubus, waarin men drie zevens zou moeten herkennen. Deze drie zevens staan voor de zeven chakra's, de zeven kleuren van de regenboog, de zeven dagen van de week, de 7 scheppingsdagen en de zeven tonen van de toonladder. Deze drie zevens komen ook voor in het bijbelboek Openbaring als de 7 kaarsen, de 7 trompetten en de 7 zegels. Het symbool is zowel twee- als driedimensionaal af te lezen, afhankelijk van de hoek waaruit men het bekijkt.

Antahkarana is een begrip uit het Sanskriet. Het is de naam voor de Regenboogbrug, een kolom van licht, die een natuurlijke verbinding vormt tussen de kosmische energieën en de aarde-energieën. Het vormt de verbinding tussen het fysieke brein en het Hogere Zelf. De antahkarana-kubus wordt tijdens meditatie tussen de handen genomen om zo een verbinding met hogere Lichtlichamen te bewerkstelligen. Deze vorm van meditatie wordt al duizenden jaren toegepast in China en Tibet.

Dit symbool wordt ook in Reiki, in de esoterie, en in Shambhala toegepast.

Nota: Heb je ooit met het Antahkarana symbool gewerkt? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan. Interessante, reclaamloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Nota #2: Je weet het, of niet, maar ikzelf ben naar DIMschool verhuisd. Vooraleer je me volgt, raad ik je aan dit nieuwsberichtje te lezen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht