ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vrouwelijke rokers gechoqueerd door het effect van stoppen met roken

Roken is een van die vele gewoonten die mensen - eenmaal eraan begonnen - moeilijk kunnen opgeven. Men is een nieuw experiment aan het uittesten in de hoop en verwachting dat het zal bijdragen mensen te motiveren ermee te stoppen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 14 december 2010 2:21

Een studie, waarin vrouwen die sigaretten roken betrokken waren, toonde het verschil aan tussen hoe ze er in de toekomst zullen uitzien indien ze het roken zouden laten. Dit onderzoek werd ondernomen door de Staffordshire Universiteit en het verslag daarvan werd in de 'British Journal of Health Psychology' gepubliceerd.

Met behulp van de meest moderne Photoshop-technologie en de kennis waarover men vandaag de dag beschikt, is men tegenwoordig in staat beelden samen te stellen van hoe men er in de toekomst zal uitzien.

47 vrouwen tussen de 18 en de 34 jaar waren bereid om aan dit experiment deel te nemen. Ze konden het vergelijk maken tussen hoe ze er enerzijds op oudere leeftijd zouden uitzien indien ze bleven roken, en anderzijds hoe ze er zouden uitzien indien ze het roken zouden opgeven.

De vrouwen waren zo sterk gechoqueerd dat twee derde van hen het resolute besluit nam er onmiddellijk mee te stoppen.

De afspraak is om binnen zes maanden de proef te herhalen - of ze nu inmiddels zijn gestopt, of niet, doet er niets ter zake.

Men hoopt dat men deze technologie meer en meer zal gaan gebruiken om mensen bewust te maken van de vernietigende uitwerking dat rook en roken heeft: niet alleen op de longen, maar ook op de huid.


 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht