ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sai Baba een (schijn)heilige?…

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 1 april 2007 23:54

Regelmatig kom ik nog mensen tegen, die hoog met de naam Sai Baba oplopen. Nu kan hij, als 'kanaal', goddelijk zijn, doch zijn persoonlijkheden hebben hem tot een pedofiel gemaakt. Maar, het is voor mij totaal onbegrijpelijk hoe iemand, zoals een Sai Baba, de zogenaamde God op aarde, dé grote goeroe, kinderen kan onteren en verkrachten. Dus, vooraleer je naar India vertrekt, lees dan de teksten van mensen die uit eigen ervaring spreken.

De site (klik op deze link) heeft als doel mensen te informeren over een aantal onthutsende en voor vele Sai Baba toegewijden pijnlijke berichten. Ondermeer met verklaringen dat Sathya Sai Baba seksuele handelingen verricht met mannelijke volgelingen, onder wie kinderen.Voor hen, die de Engelse taal niet machtig zijn, is een Nederlandse vertaling van het document 'The Findings' op deze website te lezen. Het is een geautoriseerd document dat persoonlijke verhalen bevat van ex-Sai Baba-toegewijden. Het document is samengesteld door volgelingen van Sai Baba. De verhalen in het document gaan over seksueel misbruik, bedrog, verkeerd gebruik van gelden en de moordaanslag op Sai Baba. Lees de inhoud met een objectief denken. Het ligt niet in onze bedoeling om een oordeel over Sai Baba uit te spreken, en hem dus ook niet te veroordelen. Wél stellen we het op prijs om onze lezers niet in hun onwetendheid te laten.

Ook vind je op deze site vertalingen van brieven van andere ex-devotees. De auteurs hopen dat iedereen van de beschikbare informatie kennis wil nemen en zélf een onderzoek instelt. Inmiddels hebben veel Sai Baba toegewijden van naam zich van hem afgekeerd.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht