ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Breng eens een virtueel bezoekje aan de Santuario Madonna della Corona

Santuario Madonna della Corona ligt hoog tegen de rotsen aan de oostkant van de Monte Baldo.
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 september 2020 0:04

Mocht je ooit naar het Gardameer in Italië reizen, breng dan eens een bezoekje aan de bedevaartkerk Santuario Madonna della Corona in Spiazzi. Die kerk lijkt te zijn uitgehouwen uit de bergwand en de rotsen zijn ook daadwerkelijk gebruikt als muur van de kerk. Het heiligdom ligt op een hoogte van 774 meter boven de zeespiegel en eenmaal daarboven verkrijg je een prachtig uitzicht op de vallei waar de Adige doorheen stroomt.

De geschiedenis van het heiligdom gaat terug tot het jaar 1000, toen - volgens documenten uit die tijd - kluizenaars in deze omgeving leefden. Het eerste kerkje dateert van rond 1522 en werd verschillende malen uitgebreid en gerenoveerd. Vanaf 1625 werd het een pelgrimsoord. In de eeuwen daarna is de kerk nog diverse keren uitgebreid en vernieuwd. Voor het laatst in de periode 1975 tot 1978. In 1982 kreeg het bedevaartsoord de eretitel 'Basilica Minore' van de toenmalige paus Johannes Paulus II. In 1988 bracht de paus een bezoek aan de kerk.

De rechtermuur aan de binnenzijde van de kerk is versierd met het beroemde veertiende-eeuwse fresco van Maria en er hangen meer dan honderdzestig ex voto’s, voorwerpen die aan de heilige Maria als dankbetuiging werden geschonken.

Hoe geraak je er?

De kerk is het hele jaar geopend. Van november tot en met maart van 8.00 tot 18.00 uur en van april tot en met oktober van 7.00 tot 19.30 uur. Met de wagen geraak je gemakkelijk tot aan een parking vanwaar het nog een kwartiertje wandelen is. Vanaf die parkeerplaats rijdt er ook een pendelbusje.

Indien je toch liever te voet gaat, kan je de berg beklimmen vanuit Brentino Belluno via de Strada Santuario, die midden in het dorp begint met een steile trap met maar liefst 1.740 treden. Je volgt dan het Antico Sentiero del Pellegrino, het ‘oude pelgrimspad’. In ongeveer 1 uurtje tijd ben je dan boven. Alleszins geen aanrader op een snikhete dag tenzij je wenst af te vallen, of aan boetedoening wenst te doen. :-)

Zin om te wandelen?...

 En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht