ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wijziging aan de inhoud van het brein wijzigt het menselijke gedrag

Hoe afhankelijk is de mens van de inhoud en werkzaamheden van zijn hersenen?
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 januari 2019 17:09

"Stel jezelf eens voor dat je op een ochtend wakker wordt, en je jezelf niet aanvoelt als jezelf," zijn de beginwoorden van onderstaande Australische videoclip.

Ditmaal gaat het niet over het feit dat een mannelijk iemand tot het besef komt dat hij met een verkeerd lichaam rondloopt, en er daarna iets vrouwelijks van wenst te maken.

In onderstaand filmpje worden er wel drie voorbeelden aangehaald van vrouwen die plotseling ziek werden, en de volgende dag op een ochtend uit hun nachtelijke slaap ontwaakten met een buitenlands accent.

De ene vrouw kan gerust doorgaan als een Russische, een tweede  sprak Engels met een Frans accent, en de derde klonk alsof ze uit China afkomstig was. Natuurlijk spreken ze niet met een echt buitenlands accent: ze klinken alleen zo vanwege een spraakgebrek.

De aandoening wordt 'buitenlandsaccentsyndroom' (foreign accent syndrome) genoemd, en even zeldzaam als vreemd. Er is dus sprake van een verworven stoornis in de motorische hersenschors, en wel in een gebied verantwoordelijk voor de aansturing van de spraakmotoriek

In wezen het zoveelste bewijs hoe afhankelijk we zowel van de inhoud als van de werkzaamheden van ons brein zijn.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht