ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe omgaan met jouw innerlijke energetische wereld

Hoe kan een mens zijn innerlijke, energetische wereld ontwikkelen?
door Tsenne Kikke - zaterdag 27 oktober 2018 18:51

E = mc², hetgeen - onder andere - kan inhouden, dat massa in wezen niets anders is dan samengebalde energie.

Wat de 'wereld der energieën' betreft...

Nadat ik van een jarenlange opleiding in de wereld van de Magie had genoten; dit, dankzij mijn toenmalige mentor Kenneth Grant (1924 - 2011), de Britse rechterhand van Aleister Crowley [de Amerikaanse was John Symonds (1914 - 2006)], die ik in 1975-1976 bijna elke maand in Engeland bezocht, begon ik mezelf in de wereld van Zelfkennis te verdiepen, teneinde op een totaal andere manier met de 'wereld der energieën' kennis te maken.

Vrij snel groeide mijn bibliotheek tot enkele honderden boeken uit, maar het was enkel en alleen het gedachtegoed van George Ivanovitch Gurdjieff (1872 ? - 1949), die mij aanspoorde om slechts één weg op te gaan, en ik dus die van de Magie moest laten varen. Een mens kan nu eenmaal niet van twee walletjes (blijven) snoepen, hé.

Dit had dan ook tot gevolg dat alles wat ik mezelf daarna aanleerde (dingen, zoals acupunctuur, werken met licht- en kleurlicht, Qigong, de Huna-filosofie, en zo meer) aan die Zelfkennis moest aanleunen - of, er een verlengde moest van zijn.

Het meest vreemde daarbij was, dat iets waarvan ik 100% zeker van was, het daaropvolgende moment misschien voor 100% in twijfel trok: een duidelijk bewijs dat ik soms teveel in mijn hoofd zat, waarbij de inhoud van mijn linker hemisfeer een strijd met de rechter aan het leveren was.

Maar, net zoals ik niet alles uit de wereld van de Magie klakkeloos voor waarheden aannam, pakte ik de zaken aan die Gurdjieff ons indertijd aanreikte. Bijvoorbeeld...,

Zo vermeldde hij in één van zijn werken dat hij een jak (= rundersoort) vanop een afstand van een 500-tal meter door zijn poten kon laten zakken: woorden, waar ik lange tijd over heb getwijfeld. Getwijfeld, ... totdat ik 'heel toevallig' met de Japanse Kanzawa Sensei kennismaakte. Eerst, via enkele YouTube-filmpjes; daarna, via persoonlijk contact.

Ondertussen heb ik dan ook - op zijn eigen aanraden - de integrale inhoud van zijn twee boeken doorploegd, waarbij de hoofdvraag: "Hoe moet ik dit aan anderen overdragen" in wezen onbeantwoord bleef.

Begrijp me niet verkeerd: Kanzawa legt het in zijn boeken heel goed uit - en, al hetgeen erin afgedrukt staat, werd door hem nogmaals meermaals bevestigd tijdens de diverse gesprekken die ik met hem via Skype heb gehad.

Maar, ik vergelijk hem met een filosoof. Hiermede verwijs ik naar het feit dat 1.000 filosofen 1.000 filosofieën voortbrengen.

Doch, zoals je misschien reeds weet, ga ik als een eclecticus te werk, waarbij ik uit alles het allerbeste neem. Om die reden ben ik van plan om eerstdaags mijn gevolgtrekkingen - eveneens gebaseerd op mijn eigen ervaringswerelden - in de rubriek 'Eclecticus' te publiceren.

Tussen haakjes: momenteel kan je nog niet betalen om toegang tot 'Eclecticus' te verkrijgen (er wordt nog volop aan gewerkt). Doch sluit dit niet uit, beste lezer, om Kanzawa (nogmaals) aan het werk te zien - en, voor jezelf uit te maken hoe hij dat precies doet, opdat anderen het kunnen nabootsen. Enig idee?

Nog iets: je hebt mijn woord dat het niet om trucage of illusionisme gaat.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht