ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over insecten die niet vliegen maar wel leviteren

Hoe natuurlijk is de bovennatuurlijke levitatie?
door Tsenne Kikke - dinsdag 17 april 2018 11:27

Op Wikipedia kunnen we lezen dat levitatie verwijst naar het veronderstelde bovennatuurlijke fenomeen van het omhoog zweven van voorwerpen of levende wezens, zonder dat daar een afdoende wetenschappelijke verklaring voor te geven is. Meestal wordt de term in meer beperkte betekenis gebruikt, en refereert dan aan de levitatie van het menselijk lichaam.

Wat hierna volgt hoeven we niet klakkeloos te aanvaarden, maar wél fascinerend genoeg om er een beetje tijd aan te besteden. Zo wordt er hieronder de vraag gesteld of de bouwers van de Grote Piramide de enorme granieten blokken op hun plaats sleepten - of, gebruikten ze daarbij de kracht van geluid, en waren ze in staat om de blokken te doen zweven dankzij een 'verloren gegane anti-zwaartekrachttechnologie'?  

Akoestische levitatie

Dan A. Davidison verklaart hieronder de grondgedachten van de bevindingen van Viktor Grebennikov, en hoe sommige insecten eerder zweven/leviteren dan vliegen, en koppelt daarbij een draaiende vortex aan een magnetisch veld die de zwaartekracht tegenwerkt. Het is dan ook volgens hem misschien mogelijk dat er ook op nanoniveau een elektrostatisch effect optreedt.

Staande golven...

Hoe een staande golf ontstaat

Een mysterie, dat nooit een mysterie was

Over Ed Leedskalnin heb ik het reeds eerder gehad, maar hoe ontgoochelend het ook kan overkomen, kwam er geen levitatie aan te pas. Hoofdstuk definitief afgesloten?...

En?... Vind je deze Spiritualia website ietwat interessant?...

Interessant genoeg om die te sponsoren; dankzij een bijdrage van 2 euro/maand, zijnde: 24 euro? Meer mag ook, natuurlijk! Laat het ons in elk geval weten door naar 'Berichten' te gaan, - of, door op deze link te klikken. Alvast bedankt - want, daarmee blijft Spiritualia online!

En, indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht