ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tachyonen zijn hypothetische deeltjes, die sneller dan het licht reizen

Tachyonisatie is een complex proces dat, bijvoorbeeld, de natuurlijke bouwstenen op submoleculair niveau herstructureert.
door Tsenne Kikke - donderdag 2 januari 2014 15:09

Tachyonen zijn hypothetische, sub-atomaire deeltjes, die zich - naar het schijnt - aan een snelheid voortbewegen, sneller dan die van het licht. Het woordje 'tachyon' is uit het Grieks afkomstig en betekent 'hoge snelheid'. De naam wordt in meerdere theorieën gebruikt, waaronder die van de snaartheorie. In termen van speciale relativiteit is een tachyon een deeltje dat zich op een ruimte-achtige - in plaats van een tijdachtige - baan beweegt en een denkbeeldige eigentijd heeft.

De eerste beschrijving, daterend uit het jaar 1904 van sneller-dan-licht-deeltjes, wordt soms toegeschreven aan de Duitse natuurkundige Arnold Sommerfeld, maar het  was de Amerikaan Gerald Feinberg (1933-1992) die in 1967 de naam 'tachyon' bedacht. Het was diezelfde Feinberg, die suggereerde dat het bestaan van telepathie misschien te wijten was aan de nog onontdekte deeltjes, die hij 'psychonen' noemde, of 'mindonen': 'psychons' en 'mindons' in het Engels.

Bij parapsychologen kwam dan weer de gedachte op dat de theoretische deeltjes, die sneller dan het licht konden reizen, konden verklaren waarom fenomenen, zoals psychokinese, zouden kunnen bestaan. Maar natuurlijk gaan niet alle wetenschappers akkoord met het bestaan van hypothetische dingen, die sneller dan het licht reizen en om die reden alleen al indruisen tegen de reeds bestaande fysische wetten, zoals die van de causaliteit.

Zij, die met tachyonen werken, beweren dat ze de bouwstenen zijn van zowel het heelal als van alles wat leeft. Volgens hen is tachyonenergie bijna hetzelfde als de nulpuntenergie. Tachyonenergie is dus naar hun mening het fundamentele scheppingsdeeltje, de energie van de levenskracht. Het verjongingsproces, bijvoorbeeld, begint door deze niet-dimensionele levenskrachtenergie in het lichaam te vermeerderen.

Zo verbinden naar het schijnt getachyoniseerde materialen, zoals tachyonantennes, de intelligentie van elk levend organisme, waaronder jouw lichaamscellen, de cellen van een plant of dier, met de zuivere bron van tachyonenergie. Dit zou als gevolg hebben, dat het zelfgenezend aspect van ons lichaam vanuit die bron wordt geholpen.

Tachyonisatie is een complex proces dat de natuurlijke bouwstenen op submoleculair niveau herstructureert en optimaal uitlijnt. Hierdoor ontstaat, bijvoorbeeld, een duurzame en krachtige tachyonantenne.

Een belangrijk verschil met andere kosmische energieën zoals Reiki, is dat het hier niet gaat om een energie die je aan- of oproept, waarin je een kanaal vormt, en welke je bijvoorbeeld via handoplegging toepast. De werkwijze is eerder dat je met je intentie een object aanwijst om opgeladen te laten worden - je maakt er zelf een 'antenne' van - waarna de energie direct indaalt in dat object, zonder dat we daarin zelf als een tussenschakel of doorgeefluik fungeren. Het opgeladen voorwerp straalt dan - naar het schijnt - de tachyonenergie uit.

Je kunt dus, beweren kenners, van objecten een 'tachyonantenne' maken. Volgens sommigen doe je dit eenvoudigweg door het volgende met je intentie in jezelf uit te spreken: "... wordt nu een tachyonantenne!" Daarbij leg je de focus op het object. Dit is voldoende om het object permanent op te laden, hiermee is het object op subatomair niveau definitief geherstructureerd, en straalt het voortaan de tachyon energie uit. Want, schrijft men, getachyoniseerde voorwerpen zijn permanent opgeladen.

Volgens hen transformeert het lichaam zelf de tachyonenergie, en wel zodanig dat deze energie precies die werking krijgt die het lichaam nodig heeft. Het is, volgens de beoefenaars ervan, om die reden van grote therapeutische waarde. Het harmoniseert op subatomair niveau, werkt dus holistisch, daarmee ook het zelfgenezend vermogen en het immuunsysteem versterkend. Daarnaast ontstoort het schadelijke energieën van buitenaf, zoals elektrosmog.

Volgens anderen heb je eerder iets nodig, zoals de Wagner's Tachyonisatiemachine, bijvoorbeeld, en duurt het een 14-tal dagen vooraleer je bepaalde materialen op submoleculair niveau hebt getachyoniseerd.

Tachyon International (T.I.) uit Fort Lee (New Jersey) beweerde reeds in 1991 dat de Tachyon Cells en het Tachyon Water, geproduceerd door de Tachyon Research Association hét middel waren tegen stijve schouders en gezwollen knieën. Een jaar later beweerde een natuurgeneeskundige dat het tachyon de katalysator was voor de levensenergie, dat er geen bijwerkingen of contra-indicaties waren voor dit middel.

Kunio Yanigada van T.I. beweerde bovendien dat tachyonenergie aan de lucht onttrokken kon worden, dat je er batterijen mee op kon laden, het nicotine- en teergehalte van sigaretten verminderen, en dat je er ook sportprestaties mee kunt verbeteren, en zo meer.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met tachyonen? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar? Bovendien is elke vorm van opgedrongen reclame storend voor de lezer, tenzij hij/zij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind' en de 'Zakelijke Blogs'.

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


KVandemoortel Gepost op: 5/01/2014 15:30:48
KVandemoortel

Beste Angelus,

Zoals u zelf zegt, tachyonen zijn puur hypothetische dingen, die dus misschien zouden kunnen bestaan, waarover dus zo goed als niks geweten is...  Dus, alle "esoterische" theorieën en "toepassingen" ervan zijn niks meer dan op hol geslagen fantasie, en vooral... platte verkoopspraatjes van de new age-industrie.  Men weze gewaarschuwd.

Koen Van de moortel, natuurkundige, Gent


Carine Bauwens Gepost op: 5/01/2014 16:31:50
Carine Bauwens

Dag natuurkundige Koen,

Alle "geniale wetenschappers" en "uitvinders" hebben zich eerst op onbekend terrein gewaagd, op een "non-proven" terrein gewaagd...  dit ging steeds gepaard met ridiculisering en zware weerstand... Uit fantasie kan inspiratie ontstaan :-) Dus is het kort door de bocht om te generaliseren.... ALLE esoterische (wat betekent dit label voor jou ?) theorieën en toepassingen zijn op hol geslagen fantasieën ? ALLE is 100%..... hmmm. Trouwens, elk ervaart zijn eigen waarheid volgens zijn eigen plek op de aarde op dit moment.... Waarschuwingen maken mensen bang.... dit is dus geen goede raadgeving, wij worden dagdagelijks om de oren geslagen met zaken om ons "bang" te maken. Ik hou het liever bij een "open mind" en zeg: VOORLOPIG zjn tachyonen puur hypothetische dingen, ik giet het kind niet weg samen met het badwater :-)

Carine Bauwens, vrijdenkend mens, Gent


Tsenne Kikke Gepost op: 5/01/2014 16:32:12
Tsenne Kikke

Beste Koen. Hoe 'natuurkundig' je ook mag klinken... je mist volgens mij een open geest, en je oordeelt en veroordeelt vanuit een cynisch, vastgeroest denken. Bijvoorbeeld: het hypothetisch elementair deeltje, higgsboson genaamd  werd door François Englert en Robert Brout voor het eerst in 1964 voorspeld en het bestaan ervan onlangs op een wetenschappelijke manier bevestigd. Zo kan ik nog honderdtallen voorbeelden aanhalen van wetenschappers, waaronder een Einstein, die vanuit een hypothetisch uitgangspunt vertrokken, om die met-ter-tijd te kunnen bewijzen, te verwerpen, of door een nieuwe hypothese te vervangen.

PS: op jouw website staat Koen Van de moortel (fysikus). Begin misschien met er een kleine verandering in aan te brengen, zoals: Koen Van de moortel (fysicus).

In elk geval ben je een man met vele gezichten. Zo las ik, bijvoorbeeld, dat je het volgende over jezelf schrijft: "I write software for astrology and language study, I sell wine and do photoshoots...". Kortom: hartelijk dank voor jouw commentaar, maar ik hoop dat je beseft dat ik er niet al te veel waarde aan kan hechten, maar wens je wel alle succes toe in al jouw ondernemingen als 'natuurkundige'.


Tsenne Kikke Gepost op: 5/01/2014 16:56:32
Tsenne Kikke

Laat me er snel enkele correcties aan toevoegen...

1) Ten eerste, maakt deze tekst deel uit van 'Encyclopedia Spiritualia'. Mensen, die niet goed weten wat de bedoeling van een encyclopedie is, raad ik aan om daarover dingen via Google te lezen. Anders gezegd: persoonlijke aannames worden er niet aan toegevoegd, ook de mijne niet.

2) Ten tweede moet ik wél toegeven dat we twee dingen van elkaar moeten scheiden

Enerzijds, alles met betrekking tot het hypothetische - en, anderzijds: de producten op de markt, waarvan men durft beweren dat ze nu al met al dat hypothetische werken. Om die reden staat er, bijvoorbeeld: "Je kunt dus, beweren kenners, van objecten een 'tachyonantenne' maken. Volgens sommigen doe je dit eenvoudigweg door het volgende met je intentie in jezelf uit te spreken: "... wordt nu een tachyonantenne!", enzovoorts.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht