ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maanvieringen geschieden meestal tijdens een volle maan

Maanvieringen worden meestal door vrouwen uitgevoerd waarbij de vrouwelijke krachten worden ontwikkeld.
door Tsenne Kikke - dinsdag 18 december 2012 3:32

Maanvieringen zijn vooral bekend in vrouwencirkels. Tijdens maanvieringen worden rituelen uitgevoerd, waarbij men zich op bepaalde energieën afstemt. De Zon staat voor het mannelijke en de Maan voor de vrouwelijke krachten. Je hebt dus zonne-aanbidders en maanaanbidders. De Zon zendt het originele licht uit, de Maan ontvangt het en weerkaatst 10% ervan terug; dit, tezamen met haar eigen uitstraling.

De volle maan staat voor de geboorte van alle maancycli die daarop volgen. Een volle maan is het juiste moment om nieuwe ideeën in het hoofd te planten en om ze de daaropvolgende dagen de kans te geven om ze gedurende de maanfasen te laten rijpen en te ontkiemen. Het zijn dan ook vooral de Volle Maanvieringen die om de 29,5 dagen zeer veel aandacht verkrijgen.

De Maan speelt een belangrijke rol; zo belangrijk zelfs, dat we ons een Aarde zonder Maan niet meer kunnen voorstellen. Tevens weerkaatst de Maan als het ware mysterieuze krachten naar onze planeet uit; krachten, die de menselijke verbeelding kunnen aanspreken. Misschien is dit één van de redenen dat de Maan door sommigen onder ons wordt aanbeden en waarom men, speciaal daarvoor, heksen en maanpriesteressen opleidt.

Maanvieringen zijn naar het schijnt oeroud. Natuurlijk zal de Maan eveneens op de holbewoner veel indruk hebben gemaakt. Via oude geschriften kunnen we veel dingen lezen over de vieringen uit de tijd van de Oude Romeinen, de Oude Grieken, de Assyriërs, Babyloniërs, Egyptenaren, Druïden, en zo meer. Om die reden zijn er dan ook zoveel verschillende maangodinnen.

Maanvieringen, die je op maankalenders kunt aflezen, beginnen meestal rond 19u en eindigen omstreeks middernacht. De meeste van die vieringen draaien rond een thema passend bij het seizoen, het sterrenteken waarin de maan staat, de dag waarop de viering plaatsvindt, en/of de behoefte die er binnen de (heksen)cirkel op dat moment bestaat.

Ook in de werelden van de wicca, het paganisme, het sjamanisme, en andere natuurreligies, speelt de Maan een belangrijke rol.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met maanvieringen? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht