ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Stop met zoeken! G-spot bestaat niet ! Of toch wel ?…

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
vrijdag 8 januari 2010 1:05

Misschien ben je als man bij de 100ste vrouw aanbeland en in jouw wanhopige zoektocht en diep gedelf nog altijd geen enkele G-spot gevonden. De G-spot zou dé mysterieuze plek zijn om een vrouw seksueel plezier te bezorgen, en veel mannen gaan er dan ook wanhopig naar op zoek. Andere zoekers, of beter nog: onderzoekers van het King's College in Londen onderzochten 1.804 Britse vrouwen tussen de 23 en de 83 jaar oud en concludeerden dat er geen concrete sporen van een G-spot terug te vinden zijn in het vrouwelijke lichaam. Stop er dus mee ..., want die G-spot bestaat helemaal niet.

Aan het onderzoek namen ook tweelingen deel. Als één helft van een identieke tweeling zei dat ze een G-spot had, moest de andere helft dat ook hebben, aangezien zij hun genen delen. Dat bleek echter niet zo te zijn. "De G-spot is een mythe," concludeerde de Londense professor Tim Spector.

Vele conventionele artsen hebben altijd in het bestaan van die G-spot getwijfeld. "Ik denk dat deze studie bewijst dat er een enorm groot verschil is tussen populaire wetenschap en biologische, of anatomische wetenschap," zei Gedis Grudzinskas, consultant gynaecoloog aan het London Bridge Hospital.

In de jaren '50 van de vorige eeuw kwam de G-spot onder de aandacht. De Duitser Ernst Gräfenberg had toen ontdekt waar de erogene zat die vrouwen tot een climax kon helpen brengen. De Amerikaanse professor Beverly Whipple ging hierop verder en onderzocht vierhonderd vrouwen. Zij publiceerde haar hoopgevende resultaten over het trosje hypergevoelige zenuwuiteinden, genaamd 'G-spot'. Sindsdien zijn mannen en vrouwen wereldwijd naarstig op zoek gegaan naar dit plekje, al dan niet met succes. Verloren moeite, zo blijkt nu. Alhoewel ...

Toch is de zoektocht naar het plekje hiermee niet afgesloten. Want professor Beverly Whipple geeft niet toe, en beschreef de Britse studie als 'foutief' omdat geen rekening werd gehouden met bepaalde seksuele technieken en omdat er geen lesbische vrouwen waren ondervraagd.

Ook klaagt ze dat 'er geen rekening is gehouden met het feit dat tweelingen doorgaans niet dezelfde seksuele partner hebben'.

De kous is hier zeker niet mee af. In het 'Journal of Sexual Medicine', dat de resultaten van de Britse studie publiceerde, wordt al een groot debat aangekondigd waarin de non-believers het zullen opnemen tegen de believers. Wordt dus vervolgd. Met andere woorden: zoek dus gerust voort en begeef je naar dame nummer 101.

PS: Misschien bestaat die G-spot dan toch wel..., maar enkel en alleen bij die vrouwen die er eentje hebben, en over de juiste partner beschikken die hen kan stimuleren, omdat ze voor die partner gewillig openstaan. Dit is een nadenkertje, nietwaar?.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht