ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gili voorspelde naar het schijnt de winnaar van 'Het Zesde Zintuig'

Maak kennis met de Vlaamse komiek en mentalist Gili.
door Tsenne Kikke - woensdag 13 januari 2010 3:45

Ere aan wie ere toekomt! Zelfs indien hij - om zijn eigen woorden te gebruiken - 'dezelfde methode' heeft toegepast als die van VTM's Zesde Zintuig. Misschien weet je het nog, maar eind vorig jaar was de hoofdvraag: "Is het mogelijk dat Gili de winnaar van het VTM-programma 'Het Zesde Zintuig' kan voorspellen?"

Met andere woorden: de Vlaamse komiek en mentalist Gili wilde de uitslag voorspellen om de makers van het programma 'in hun hemd te zetten'. Ik twijfel sterk of hij daarin wel is geslaagd. Natuurlijk komt hij sterk over en om die reden zal hij hier en daar wel mensen met zijn overtuigingen hebben beïnvloed.

De 46-jarige Lieven Gheysen, beter bekend als Gili, is wel een geval apart. Geloven in het programma 'Het zesde zintuig' doet hij niet. Dat is zijn volste recht. Hij noemt zichzelf een mentalist, een specialist in het faken van paranormale gaven, en de laatste tijd gespecialiseerd in het promoten van zichzelf. Hij is een komiek, die de mensen al jaren onderhoudt met valse helderziendheid. Hij was bijvoorbeeld te zien in 'De laatste show' en maakte de nodige indruk op het aanwezige publiek.

Om aan te tonen dat iedereen even paranormaal begaafd is, wilde hij voorspellen wie de winnaar werd van 'Het zesde zintuig'. Op 10/10/09 om 10u10 werden een aantal voorspellingen in een kistje verzegeld en gedurende een maand geplaatst in de etalage van de Gentse boekhandel 'Story-Scientia'.Het zal even slikken geweest zijn voor de makers van het VTM-programma 'Het 6de Zintuig', beweerde men. Op een woensdag werd op de Antwerpse Boekenbeurs dat specifiek kistje geopend waarin mentalist en cabaretier Gili dat papiertje had gestopt met daarop de naam van de, volgens hem, vermoedelijke winnaar van de talentenjacht voor paranormaal begaafde Vlamingen. En de voorspelling bleek te kloppen...

Lieven Gheysen, opende in het bijzijn van scepticus Patrick De Witte het kistje. Bleek dat hij de naam van de winnares, Sylvia De Laet, op het papiertje had geschreven. Maar daar bleef het niet bij. Gili voorspelde ook de volledige top vier van de zoektocht naar paranormaal talent. Natuurlijk weten we niet in welke mate ermee werd gefoefeld.

Het was Gili niet om de voorspelling op zich te doen. Hij wilde vooral zijn ongenoegen uitdrukken over een dergelijk soort programma's. "Dit programma is gebakken lucht," zou hij hebben gezegd. Bovendien geeft hij eerlijk toe dat alle paragnosten die hij ooit persoonlijk heeft ontmoet leugenaars zijn. Dat was krasse taal. Ja, Gili, het is moeilijk om in het eigen hart te kijken, en meestal zien we de splinter in andermans oog, doch zelden die balk in de onze. Hopelijk zijn alle mensen zo eerlijk als een Gili ...

Hij zegt de uitslag van het programma te hebben voorspeld met 'dezelfde methode' welke de deelnemers gebruikten in 'Het Zesde Zintuig', namelijk: "Door met mijn vijf zintuigen de illusie van een zesde zintuig te creëren."

Dit gebeurde dan hoogstwaarschijnlijk ook voorafgaand aan de uitzending van 'De Laatste Show'. Het raden van het nummer 127 was duidelijk afgesproken werk. Het woordje 'vlucht' op bladzijde 126 was dan ook reeds op voorhand gekend... Ondanks het feit dat hij 'dezelfde methode' gebruikte, was het toch een knap staaltje van een voorbeeld hoe men mensen in het ootje kan nemen. Gili is daar een meester in.

Feit is: het kaf moet van het koren worden gescheiden en dus het ware van het onware. Daarom ze we dank aan Gili verschuldigd, zelfs al heeft hij het niet bij het rechte eind. Kan het zijn, dat hij het kind tezamen met het badwater heeft weggeworpen? In elk geval wordt dit een uitdaging voor ParaPsychon. Heb je daar reeds iets van gehoord?O ja: wat Summer of 69 betreft: deze zak heeft twee vakjes. In het tweede vakje zitten gelijkaardige kaartjes. Verder hoef je het natuurlijk niet te zoeken. Gili heeft een oeroude truc in een nieuwe verpakking gegoten en er extra muziek op de achtergrond bijgevoegd. Toch was het een mooie show, en mensen hebben er eens goed mee gelachen.

 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht