ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boerende koeien produceren veel te veel methaan

Hoeveel broeikasgassen produceren koeien?...
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 oktober 2008 0:22

Koeien produceren meer broeikasgassen dan alle auto's en vrachtwagens bij elkaar. Dit komt door de enorme hoeveelheid methaan die koeien uitstoten. Koeien boeren en winden per dag honderden liters methaan de lucht in, en dat is een 23 maal zo sterk broeikasgas dan de CO2 uit auto's. Wereldwijd stoot de veehouderij 85 miljoen ton methaan per jaar uit. Maar dit grote probleem heeft een simpele oplossing, naar het schijnt: de koeien knoflook laten eten.

In Nieuw-Zeeland, waar men dan meer last heeft van schapen dan van koeien, zijn wetenschappers aan een vaccin aan het werken dat de methaanuitstoot bij schapen voor 20% reduceert.

En knoflook is dan ook goed voor andere dingen... Biologische boeren beweren dat varkens en koeien zoveel gezonder en vitaler zijn als er speciale kruiden door hun voer gemixt worden. Basilicum, anijs, gember, venkel en knoflook zorgen bij de dieren voor een betere groei. Ook de kip krijgt een betere weerstand door een vleugje knoflook in het graan toe te voegen. En kaneel voorkomt de besmettelijke kippenziekte histomonas. Zo is er een valeriaan-passiflorapilletje voor nerveuze kippen. Ook de bekende verzachtende calendulazalf en de arnicazalf tegen stijve spieren blijkt voor koeien en varkens te bestaan. Dit zijn naar het schijnt allemaal waarheden als een boerende koe. En knoflook, zoals je reeds uit je kinderjaren weet, houdt ook alle vampieren op een afstand.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht