ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geloof jij óók in die doemscenario's betreffende Opwarming van de Aarde?

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 27 mei 2007 23:00

Dat is de Tegenvraag die men vandaag aan ons allen stelt. Alle dagen kijken we met grote Argusogen naar het nieuws. De ene gelooft dit, de andere dat..., maar wat is nu 'De Waarheid'? Ik weet het niet, en jij natuurlijk ook niet: we hangen af van de media en van 'wetenschappers' - want, die kunnen hét weten, niet waar? Niet waar!

Niet waar..., omdat wetenschappers ook maar mensen zijn met hun geconditioneerde overtuigingen - en, omdat ze daarenboven voor hun werk worden betaald, wie de opdrachtgever ook is. We weten allemaal dat de 'wetenschap' van vandaag morgen zal vervangen worden door 'nieuwere wetenschappen'. Ooit geloofde de mens dat de aarde een platte schijf was en dat schepen, die de horizon zouden bereiken, onvermijdelijk in een afgrond zouden storten. Ooit geloofden we dat de aarde, en niet de zon, het centrum was van ons zonnestelsel, enzovoort.

Elke actie roept een tegenreactie op: zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Wetenschappers zijn ook mensen, en mensen worden betaald om een opdracht uit te voeren - of ze er nu tegen zijn of niet. Het is betaald worden, of ontslag nemen, met als gevolg: iets anders vinden om je brood te verdienen. Natuurlijk zijn we zover, dat we moeilijk al die tienduizenden reeds bestaande jobs van mensen, die dankzij het bevorderen van al die doemscenario's hun brood verdienen, zomaar kunnen gaan wegnemen. Al die gesponsorde websites, die ons verkondigen dat de Bijbelse Apocalyps in aantocht is, hebben veel geld gekost, en die gelden moeten via andere wegen natuurlijk terug worden verdiend. Er zal moeten geïnvesteerd worden in windmolens, zonne-energiepanelen, CO² en huishoudelijk elektriciteitsverbruik moeten drastisch verminderd worden, kleinere en milieuvriendelijkere wagens moeten de grotere vervangen, politieke partijen zullen hun programma's moeten gaan aanpassen, teneinde naar de mond van Jan Modaal te kunnen blijven spreken, et cetera, et cetera.

De hedendaagse mens wordt meer en meer 'bewust'! Bewust van wat precies? Bewust van zijn onwetendheid? Bewust van het klakkeloos aanvaarden van doemscenario's ? Bewust van wat ?... Bewust dat hij niet meer gelooft in het feit dat de Aarde voor zichzelf kan zorgen en dat ze elk onevenwicht automatisch herstelt ? Bewust van wat ?...

We hebben de documentaire die door Al Gore werd gelanceerd bekeken, nu wordt het tijd om zijn tegenpool eventjes te aanschouwen en er eigen conclusies er uit te trekken. Of ze waar zijn of niet doet er niet toe... want, noch jij noch ik kennen 'De Waarheid'. Alles hangt af van wat je wenst te geloven. Ga je het doemscenario versterken, of het denken 'dat alles gebeurt zoals het moet gebeuren' en dat je tevens vertrouwen stelt in Moeder Natuur? Naar waar gaan je gedachten uit? Welke bron ga je aanvullend versterken?

Onderstaande videoclip tracht ons een gouden raad aan te bieden, namelijk: wees en blijf kritisch ten opzichte van personen en instituten die doemscenario's verkondigen. Ze kunnen jouw gezonde geest aantasten, angsten in je opwekken, en je eventueel ziek maken... nog vooraleer de Apocalyps jouw eigen dood inhaalt.

Iets meer over de documentaire: 'The Great Warming Swindle' ...

Vorige week zond de Engelse zender Channel 4 de documentaire 'The Great Warming Swindle' uit, waarin enkele meteorologen stellen dat we ten onrechte een complex krijgen aangepraat. Metereoloog professor Richard Lindzen van de universiteit van Massachusetts vindt het tijd om letterlijk tegengas te geven tegen 'de nieuwe religie van deze tijd' . Volgens hem zijn er nauwelijks bewijzen dat de aarde snel aan het opwarmen is. De milde temperatuurstijging tot nu toe kan volgens hem net zo goed komen van El Nino of vulkaanuitbarstingen.

Lindzen zegt dat de 'experts' die ons een complex aanpraten, vergeten te melden dat het 'in de Middeleeuwen in Europa warmer was dan nu'. En dat er in die eeuwen ook plotseling een korte veel koudere tijd is geweest. De temperatuur schommelde toen ook al flink, zonder dat de mens daar iets mee te maken had.

Het afsmelten van ijs rond Groenland is volgens hem ook onzin: er zou juist meer ijs zijn aangegroeid de laatste tijd. Tranentrekkende verhalen van uitstervende ijsberen vindt de meteoroloog ook misleiding: in 1940 waren er 5.000 ijsberen tegen 22.000 nu.

Nota: Afbeeldingen en talrijke artikelen uit 2007 werden in december 2017 verwijderd, omdat ze verouderd waren en teveel ruimte in beslag namen...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht