ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Graancirkels: boodschappen van aliens? Of een moderne vorm van graffiti?

Geloof jij ook in het feit dat graancirkels door buitenaardsen worden aangemaakt?
door Tsenne Kikke - maandag 11 augustus 2008 1:39

Graancirkels zijn boeiende, raadselachtige fenomenen. Zo worden ze toch vertaald. Soms worden ze 'mandala's in het veld' genoemd, en elk van die fenomenen draagt in zich een verborgen boodschap, beweren de 'kenners'. Natuurlijk verschilt de interpretatie van de ene kenner sterk van die van al de anderen. Het is dan ook duidelijk, dat indien er boodschappen mee worden bedoeld, die dan ook angstvallig voor ons worden verborgen gehouden. De vraag rijst dus op: 'Waarom zijn deze graancirkels er, wie maakt ze, en wat is de boodschap?' Pixie weet het ...Al twintig jaar verschijnen er iedere zomer cirkels in het Engelse graan. Aanvankelijk dacht men dat een soort lokale wervelwinden het gewas plat legden. Deze verklaring werd onhoudbaar toen er vanaf 1990 steeds complexere en kunstzinniger figuren ontstonden, vooral in Engeland. Ook het aantal nam sterk toe. In 1992 werden er officieel 240 graancirkelformaties geregistreerd, elk bestaande uit meerdere geometrische figuren. Daarna liep het aantal wat terug tot een gemiddelde van ongeveer 150, maar ze werden wel ieder jaar groter en mooier. In andere landen werd eveneens een toenemend aantal graanfiguren gesignaleerd, waarbij Nederland de kroon spande met 97 meldingen in 1996 (ruim tien keer zoveel als het jaar daarvoor). Wat betreft vakmanschap en originaliteit loopt de Nederlandse graankunst echter een aantal jaren achter bij de ontwikkelingen in Engeland. Met andere woorden: het werk van iets of iemand anders.

Een 'echte' graancirkel heeft een aantal eigenschappen die moeilijk te verklaren zijn, zoals:

- Zeer complexe figuren zijn in zeer korte tijd gemaakt.
- Er zijn geen sporen op de grond van de 'cirkelmakers'.
- Zeer dikke stengels zoals van maïs, of zeer brosse stengels zoals van koolzaad, zijn omgebogen zonder breuk.
- 'Multi-layering' bij gewassen: onder de bovenste omgebogen laag is een laag die de andere kant is omgebogen.
- Klaprozen in een graancirkel zijn rechtop gebleven te midden van het omgebogen graan.
- Biofysische veranderingen aan de stengels.
- Mobiele telefoons die niet functioneren binnen de graancirkel en wel zodra ze erbuiten zijn.
- Fotocamera's die niet meer functioneren, of zelfs onherstelbaar stuk zijn gegaan.
- Motoren, die niet meer werken in of boven (vliegtuigjes) een graancirkel.

Zijn graancirkels het werk van grapjassen? Waarom zouden grapjassen - jaar-in, jaar-uit - zoveel moeite doen zonder dat ze in de publiciteit treden en de eer van hun werk opeisen? Het antwoord kan eenvoudiger zijn dan men zich op het eerste gezicht kan indenken: je hebt menstypen die, net als graffitispuiters, er een kick van krijgen. Verder hoeven we het misschien niet te zoeken. Anderen geloven dat het het werk is van buitenaardse wezens die speciaal naar de aarde komen om hun 'boodschappen' als 'handtekening' in de vorm van graancirkels achter te laten. Ze zouden ons ook op het jaar 2012 voorbereiden. De 'aliens' manifesteren zich naar het schijnt als een soort lichtgevende ballen of bolletjes En zo komen we tot een combinatie van beiden ...Je hebt nu eenmaal mensen die met een overtuiging rondlopen, en die overtuiging met kracht en daad aan anderen willen overdragen. Op welke betere manier kun je nu de aandacht van de massa verkrijgen dan via die graancirkelgraffiti? Wel, zeggen ze, de graancirkels zijn er het 'bewijs' van! Plus, lezen we op het net: 'We hoeven ons niet af te vragen wat de 'aliens' met hun graankunst beogen en waarom hun beste artiesten alleen in Zuid-Engeland werken, want hun motieven zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk.' Met andere woorden: niet nadenken, gewoonweg aanvaarden en doorslikken - plus, alle tegenwerpingen worden toch door ons automatisch verworpen, wordt hier onder andere geïnsinueerd.

De zogenaamde 'Olvers Castle Crop Circle' uit 1996 is een prachtig voorbeeld van hoe iemand iets samenstelt en aan begeesterde graancirkelaanhangers de videoreportage toont. Ondanks het feit dat het effectief opgezet spel was, zijn er velen die nog altijd geloven dat het echt is, tot op de dag van vandaag.

Klink ik kritisch? ... Misschien ..., maar niet omdat ik er met mijn open geest niet in wil geloven, maar gewoonweg omdat ik die 'aliens' nooit met mijn eigen ogen aan het werk heb gezien. Natuurlijk is dat ook een beetje mijn eigen schuld... Ik sta niet elke nacht ergens in een Engels graanveld te wachten totdat er zo'n vliegende schotel neerduikt en er zijn werk van maakt. Bovendien moet men tegenwoordig wel kritisch zijn, want mijn persoonlijke ervaring is dat er tegenwoordig meer kaf op de spirituele markt wordt geworpen dan koren.

Net zoals op 7-7-2007 verscheen er op 8-8-2008 nieuwe graancirkels in Wiltshire. Graancirkels hebben een geometrische patroon en als je in levende lijve in één van zo'n cirkels staat, ervaar je meestal iets zoals hartkloppingen, veranderingen in jouw DNA-structuur, of een veranderde vorm van bewustzijnsverandering, naar het schijnt. Ikzelf, schreef ik zonet, heb ze nooit onderzocht, en ben dus afhankelijk van de getuigenissen van anderen.

Het internet was hierbij een grote hulp en zo kwam ik terecht op het verslag van een zekere Remko Delfgaauw die op het prachtige idee kwam om zelf zo'n graancirkel te maken. Hieronder vindt je een afbeelding van één van zijn resultaten... En, als je zijn tekst wil lezen, klik dan op deze link.Graancirkels kunnen met betrekkelijk eenvoudige middelen door mensen worden gemaakt. Maar volgens de Eindhovense fysicus dr. Eltjo Haselhoff, die is aangesloten bij de Nederlandse CCCS (een groep van cirkelonderzoekers), kan dit niet de enige verklaring zijn. In zijn boek legde hij uit waarom met name de experimenten van de biofysicus William Levengood hem ervan hebben overtuigd dat het raadsel nog lang niet is opgelost. Lees er meer over via deze link.  

En, beste lezer, wat denk jij er zelf van? Zijn graancirkels het werk van 'aliens' - of, van (op zijn zachtst uitgedrukt) 'grapjassen', die ons iets trachten te laten geloven omdat zij er onverbiddelijk in geloven?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht