ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wie ben ik, wie ben jij? Wie begrijp ik, wie begrijp jij?

Liefde,

Ik leerde zojuist waar liefde de dag van vandaag om draait.
Elke vorm van liefde begon met aandacht. Doe je iets "goed" (lees: iets wat "ik" goed vind) dan geef ik je liefde (in mijn hoogste intentie). Ik hou je vast, streel je, kus je, knuffel je, geef je liefde zoals ik ze ervaren heben kan. Doe je iets "slecht/fout" (lees: iets wat "ik" slecht/fout vind) dan houd ik mijn liefde voor mij. Ik negeer je, ik straf je, ik sla je, ik roep tegen je. Zo leerde ik jou wat voor mij goed en slecht/fout is, maar des te meer leerde ik jou mijn grenzen van liefde.
Want mijn liefde voor jouw stel ik op deze manier te koop. Of althans je kan ze "ver-dienen". Ik creëerde deze maatstaf omdat het me gemakkelijk maakt om bang te blijven, mezelf te beschermen en mezelf niet "prijs te geven", over te geven voor zoveel.

Wie ben ik, wie ben jij? Wie begrijp ik, wie begrijp jij?

Heel ons leven is een spel om te verdienen wat er te verdienen valt. Je vocht ooit voor de liefde van je ouders, je vocht ooit voor de liefde van je opvoeders, je vocht ooit voor de liefde van je vrienden of partners. En na al die jaren, blijk je moe van een gevecht dat je niet herkent.
Je vocht voor begrip, je vocht voor aandacht, aanvaarding, "liefde", respect, ... en jezelf?

Ik leerde hoe begrip niet iets is dat kan bestaan tussen jou en mij. Zolang ik niet begrijp dat jij niet anders bent dan ik, of ik dan jou. Elke keer ik besliste om jouw geen liefde te geven, besliste ik eveneens dat ik geen liefde wil ontvangen. Dit hangt nu eenmaal samen. Want zoals ik jou behandel, behandel ik mezelf en vraag ik om behandeld te worden door jou. Dat is de meest eenvoudige wet der natuur en psychologie: actie en reactie. Wij noemden dit in ons eerste lessen de "wet der spiegel" of het verhaal van de steen dat in het water geworpen werd. Er is geen mens die verder kijken kan dan de eerste paar cirkels. We pogen zelden om alle cirkels in te schatten en te aanschouwen. Staan we stil bij het feit dat we dan nooit onze volledige ervaring beleven? Ik vertel je dit enkel maar omdat mijn ervaring me leerde dat hoe meer cirkels je kan zien en hoe meer cirkels je jezelf laat ervaren, je zal merken dat de drang naar keuzes maken verdwijnt.
Je geboorte wierp je eerste steen, ervaar je de cirkels van je geboorte nog?

Wie ben ik wie, wie ben jij? Wie begrijp ik, wie begrjip jij?

Begrijp jij waarom je ooit met 2 maten en 2 gewichten begon te werken? Weet je nog waarom? Wel ik wou het geheel begrijpen en splitste het geheel op in stukken. Om het geheel te kunnen ervaren hoorde ik het af te bakenen, want ik vergat dat het geheel alles omvat en bij gevolg geen grenzen kent.
Nu verlies ik de nood aan deze grenzen. Ik voel hoe ik jou kan liefhebben, ongeacht wie jij bent of jij me begrijpt. Ik weet nu dat ik jou liefde kan geven altijd, omdat ik altijd bereid ben liefde te ontvangen. Ik hoef niet te vechten voor aandacht of ik hoef je liefde niet te kopen. Ik kan enkel beslissen om niet langer jouw spiegel te zijn, maar door jouw spiegel heen, je hart te raken.
Ik behandel je met liefde diep vanuit mijn hart, ongeacht hoe jij vraagt behandelt te worden.

Ik ben wie jij bent, ik begrijp mij in jou.

Ik heb jou lief

Usha
20-10-08

Commentaar


Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten en om een score te kunnen geven kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:  
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht