ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Op en top automatisch 07/10/08

De volgende ervaringen en gewaarwordingen kwamen tot mij in mijn observaties van de afgelopen dagen.
Constant, altijd heb ik:
1. Een lichaam
2. Een gevoel
3. 3. Een gedachte
Deze vormen een indruk die zich uit in een ervaring en visa versa.
1. Mijn lichaam heeft geen besef van tijd als lineair gegeven. Het heeft enkel notie (als ik er bewust mee omga) van tijd als beweging. Een gesloten bundel van gesloten cycli. Steeds in beweging.
2. Mijn gevoel is kleurloos altijd aanwezig. Ik of ik of ik ervaart het of niet, wordt het gewaar of niet. Maar het is constant aanwezig. Het is echter vrij van kleur en oordeel. Het wordt gevormd door een juiste (voorlopig toevallig in 99,999% van de keren) bundeling van gegevens in mijn emotiecentrum. Of zoals ikzelf in mijn lessen uitleg, een moment waarop ik veeeeel meer ben en het erg stil is. Waardoor ik veel dieper met mezelf verbonden ben. (vaak meditatieve toestand) Deze gevoelens zijn tijdloos. Zijn zijn altijd wat ze zijn. Vorm en kleurloos.
3. Een gedachte is wisselend en wordt gevormd (in de huidige toestand van zijn) door een formatorisch aparaat. Ik beschouw het als een "automatische piloot". Zeer nauw met bewegingscentrum en instinctcentrum verbonden. Gebaseerd 99% op wat ik of ik of ik ooit heb geleerd. Deze piloot heeft nood aan tijd als lineair begrip. Haal deze lijn uit zijn bezit en hij vervaagt stapsgewijs. Hij heeft een ankerpunt nodig om zijn klassement af te werken.
Het is de gedachte van ik of ik of ik die via de automatische piloot wordt verzonden in mijn lichaam. Het is niet de indruk, slechts de gedachte van de indruk.Want de gedachte geeft vorm en kleur aan de indruk. Het is de indruk die niet overeenstemt met het gevoel (kleurloos, tijdloos). Omdat de gedachte ontdekt dat er een spanningsveld ontstaat tussen de zijnstoestand in observatie en de (vaak verlammende) gedachte, ziet het een veld van mogelijkheden. Echter om deze "afstand" te overbruggen, crëert ze tal van mogelijke e-moties die mogelijks één lijn kunnen maken van het gevoel en de ervaring. Deze emotie is een beweging die enkel ontstaat omdat wij zowel ons lichaam, onze ervaringen en onze gedachten zijn. Een emotie is vluchtiger dan ether, maar het is de wortel voor de paarden.

Conclusie: blijven beseffen wat de koets, de paarden, de koetsier, de (rent)meester en de verbindingen zijn.
Ik besloot deze oefening voor ik slapen ga te doen, al drie dagen aan een stuk, neem ik een (herinnerde) ervaring van mijn dag en bekijk of ik de koetsier, koets, paarden, (rentmeester) en de verbindingen kan benoemen. Deze zelfde oefening doe ik eveneens overdag in 1 situatie. Ik wordt stil en bekijk, voel, wordt gewaar (en soms weet) ik welke elementen er door welke functionarissen werden bestuurd.
Het resultaat van deze drie oefeningen, vind je hierboven.

Commentaar


Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten en om een score te kunnen geven kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:  
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht