ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Out of the box

Succes, overvloed, en zelfs meesterschap is niet iets waarvoor je je hoeft te schamen of dat je dient af te weren. Maar hoe maak je jezelf succesvol, welvarend ? Wat houdt er je tegen ?
Je bent van nature uit 100% potentieel maar de zure appel waar je moet doorheen bijten komt vaak in de vorm van weerstand en beperkingen die je jezelf oplegt : je voelt je onwaardig, niet goed genoeg, en als jij niet 100 excuses verzint waarom je iets wel of niet doet, dan doet een ander het wel voor jou !!

Misschien ben je het al ruime tijd gewoon om jou “klein” te houden en weet je zelf niet meer hoe je voorbij jouw beperkingen komt, misschien geef je de voorkeur aan de vertrouwde “status quo” omdat dit het minst risico inhoudt of het minst kans op mislukking.
“Ik kan het niet”, 99% van de gevallen gevolgd door “Ik zal het niet”. We vergeten dat wat we achter “ik” zetten onze realiteit vorm geeft.

Claim waar je recht op hebt, begin bij jezelf te onderzoeken wat jou exact tegenhoudt. Wat wil je maar heb je niet ? Wie wil je zijn maar ben je (nog) niet ?
Het moment dat je jouw beperkte gevoelens of gedachten (problemen) bij de wortel neemt en uittrekt, zal je tot het besef komen dat jij ze zelf steeds water hebt gegeven om te groeien.
Je hoort vaak iemand zeggen : "ik ben boos" i.p.v "ik voel me boos". We identificeren ons met onze emoties en gevoelens.
Maar je bent niet jouw gevoelens, jouw gedachten en zeker niet jouw problemen ! Als je jouw problemen diep in de ogen zou kijken en zou vragen wat ze werkelijk zijn, dan zou je in de lach schieten voor jouw zelf gecreëerde monsters ! 

In plaats van ze vast te houden en je ze steeds weer te herinneren, laat ze bewust los. Op deze manier maak je ruimte vrij om jouw doel moeiteloos te bereiken.
Stap vandaag voorbij de lijn die jij of anderen voor jezelf hebt getrokken, geef een schop tegen jouw zelfgemaakte doos en ga ervan door ! 

Phuro! Be inspired!

Commentaar


Eenoogje Gepost op: 22/03/2016 0:02:55
Eenoogje Weinig met poëzie te maken, vind ik. Maar dingen, zoals: "Als je jouw problemen diep in de ogen zou kijken en zou vragen wat ze werkelijk zijn, dan zou je in de lach schieten voor jouw zelf gecreëerde monsters !," zou je eerder aan de 4 miljoen Syrische vluchtelingen moeten kunnen aanbieden...

Tsenne Kikke Gepost op: 11/04/2016 18:17:01
Tsenne Kikke Het was voor dr. Carl Simonton die indertijd het verschil benadrukte tussen positief denken en heilzaam denken. Tevens is hetgeen Phuro schreef goed bedoeld, en geeft ons de raad om onszelf niet te identificeren met onze vergankelijke emoties. Volgens Jill Bolte Taylor verdwijnt elke emotie binnen de 90 seconden als sneeuw in de zon, tenzij men er zich aan blijft vastklampen. Natuurlijk heeft Eenoogje ook een punt, door op te merken dat vluchtende Syriërs zich niet zomaar de luxe kunnen veroorloven om tegen dozen te stampen en om ervandoor te gaan. Vele dingen zijn relatief, nietwaar?
In elk geval wat "heilzaam denken" betreft, kunnen we ons hier de vraag stellen of er mensen bestaan die daadwerkelijk in staat zijn Phuro's advies, eerder gebaseerd op 'positief denken', op te volgen en dus uit te voeren.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten en om een score te kunnen geven kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:  
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht