ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

dagdagelijks


Goeiemorgen beste lezers,

In dit bericht wou ik even laten doorschemeren dat ik terecht ben gekomen in een dagelijkse sleur en woon-werk verkeer. Dagelijks vecht ik tegen het feit dat ik deze sleur ontkomen kan. Zoekende achter ideeën en methoden om vrij te zijn, om mezelf vrij te maken. Ik zit nu aan mijn bureel op het werk, samen met andere collega's die hunzelf verliezen achter de duizelingwekkend hoge torens papierwerk, zij verliezen hun kalmte als ze merken dat ze het einde van de dag niet halen, haastend naar buiten om af en toe te ontstressen in harmonie met nog 1 sigaretje.

Smiddags eten wij allen samen maar allen alleen, starend naar de pc .. Kijkend naar het 'nieuws'' uit de wereld. Dat gefilterd is, gecreërd & "aantrekkelijker" gemaakt is voor de doorsnee lezer. Nee dank je, ik neem wel een boek.

Als ons werk gedaan is mogen wij huiswaarts keren. Wetende dat wij niet meer worden betaals als we harder ons best deden als gisteren. Wij zijn slaven die leven in een doos, we verplaaten ons in een andere doos en werken in een doos wij zijn in staat ons eigen cel kuisen & onderhouden. Wij hebben de sleutel van onze eigen gevangenis.

Wij zijn moderne slaven, wij hebben geld nodig om te kunnen eten en leven. En waneer we braaf zijn en lang genoeg meelopen krijgen wij een naam of status zodat we ons meer voelen dan een ander.

Dit is het economisch beest dat op barsten staat, het geld is geen stuiver meer waard. Vastgoed wordt niet meer verkocht & iedereen steekte de schuld op elkaar. of op buitenlanders.

WIj als volk moeten voorwaarts treden en zeggen DIT WAS HET ! lang genoeg met ons gespeeld, wij zijn geen speelballen. wij zijn in staat zelf ons beslissingen te nemen en zelf ons keuzes te maken. Wij zijn geen kinderen die je een hoop "bezigheden" geeft zodat we zoet en stil zijn! Terwijl er nieuws wordt doorgesluisd naar een scherm en ons vertelt "Dit is uw wereld, erg hé?" blijf nu waar je bent waarnt overal rondom jou is het gevaarlijk en verschrikkelijk. dus werk hard voor je eten & onderdak en wees braaf. Stel geen vragen want jij weet toch alles al ....


nu werk ik verder tot ik mijn deur vind naar mijn vrijheid ...

Commentaar


Tsenne Kikke Gepost op: 17/12/2010 19:57:14
Tsenne Kikke Het leest alsof er een innerlijke rebel langzaamaan wordt wakker geschud. Kijk naar de wereld, en distantieer jezelf ervan - anders 'wordt' je de dingen, net als de zogenaamde massamens. Anders gezegd: vergroei jezelf niet met de dingen die zich in de buitenwereld afspelen. Net als in de bioscoop kijk je naar hetgeen zich op het witte scherm afspeelt. Maar wat er ook op wordt geprojecteerd: het raakt het scherm niet, noch wordt het erdoor beïnvloed. Succes!

Lambrecht Gepost op: 18/12/2010 9:53:24
Lambrecht Bedankt voor uw reactie michael!
Zoals de vorige keer slaat u nu weer de nagel op de kop!

Gr. Bert

Tsenne Kikke Gepost op: 18/12/2010 17:03:27
Tsenne Kikke Met veel plezier en liefde geschreven. Als je ooit aan Zelfkennis doet, zul je misschien inzien dat een mens zich niet in een grot, woud of klooster dient terug te trekken, integendeel. We moeten geen wegen afleggen die anderen reeds voor ons hebben afgelegd. Dus gaan we geen Boeddha's of Jezussen nabootsen. Tenslotte leven we inmiddels in het jaar 2010 én in Europa. Indertijd konden mensen noch lezen, noch schrijven, bijvoorbeeld. De tijden waren anders, de verpakkingen zien er nu ietwat anders uit, maar het innerlijke van de mens is nog geen jota gewijzigd.

Terug naar jouw originele schrijven ... De buitenwereld is nodig om de dingen die we aanleren en toepassen uit te testen. Indien je bovenvermeld advies (bioscoop/scherm) kunt toepassen, heb je controle verkregen over jouw lichaam. Zo niet: blijf je jezelf identificeren met dat lichaam - net als eender welke ander mens - en blijf je een speelbal van de gedachten, gevoelens, en hormonenaanvallen, die allen voortkomen als een reactie op de binnenkomende prikkels. Hoe je dus op die prikkels reageert is dus belangrijk. Leer ernaar kijken. Ze maken nu eenmaal deel uit van het stoffelijke lichaam. Word ze dus niet.

Maar veel meer kan ik er niet over schrijven, gewoonweg omdat ik geen mensen toevallig en ongewild voor een fractie van een seconde wil wakker maken, noch kwetsen. Weet, dat iedereen deze woorden kan lezen, en veel dingen zijn nu eenmaal bestemd voor de zogenaamde eclectici. In elk geval: succes, en maak iets van jouw leven!

Lambrecht Gepost op: 20/12/2010 8:33:05
Lambrecht Beste,

Hetgeen wat mij dreeft naar uw site en andere informatie/ literatuur is de zoektocht achter deze deur.
Deze fractie om wakker te worden. Dat is wat mij enorm interesseerde bij ayuaska (wat ik nog nooit heb gedaan). Ik ken mensen die spiritual healing kunnen (dit heb ik wel al ondergaan. Ik ken de kracht van de kwantumpendant & water, ook heb ik ervaring met telekinese & lichtgevoeligheid. Hoe dieper ik in deze materie graaf hoe groter mijn honger is naar het wakker worden en te leven naar ons waar potentieel. Wij zijn de enige levende organisme in mijn ogen die niet groeien tot hun volledige vorm.
Ik wil dingen voelen, zien, ervaren die altijd in ons "zijn" zitten verstopt. Hoe moet ik dat triggeren?

Mijn grootste overwinning tot nu toe is mijn denken onder controle te krijgen. In het "nu" stappen. Maar ik wil verder gaan.

Waar kan ik dit trainen? Want alles tot nu toe heb ik geleerd uit boeken & internet ik weet zeker, dat er veel meer mensen zijn die klaar zijn om buiten hun en de maatschappelijke grenzen willen treden.

Gr.
Bert

Tsenne Kikke Gepost op: 20/12/2010 14:07:01
Tsenne Kikke Je denken onder controle krijgen is een belangrijke stap. Controleer het, of word gecontroleerd. Denken is een automatisch en een natuurlijk gebeuren vanuit onze hersenen. Het stoppen kan een mens niet, er bovenuit stijgen: wel.

Over 'wakker worden' bestaan zeer veel misverstanden, gebaseerd op onwetendheid. De mens die zich met zijn lichaam blijft identificeren kan onmogelijk 'wakker worden'. Elke mens is uit tientallen kleine ikjes en sub-ikjes samengesteld en die willen allemaal 'wakker worden'...

Dat menstype leeft in een verbeeldingswereld. Het lichaam is een tijdelijk voertuig. Een 'ruimtepak', teneinde hier op Aarde te verblijven. Maar vroeg of laat wordt het afgeworpen, net als een afgedragen kleed. Wie of wat blijft er dan nog over?...

Nogmaals; dit is een thema dat enkel en alleen in Eclecticus kan worden behandeld. Ook wij werpen de parels niet zomaar weg. Lees het boek: 'Op Zoek naar het Wonderbaarlijke' van P.D. Ouspesnky, één van de vele leerlingen van G.I. Gurdjieff. Het kan jou de nodige inspiratie bezorgen. Wie weet?...

Lambrecht Gepost op: 20/12/2010 16:36:20
Lambrecht wat is electicus? & ik zal mij het boek zeker aanschaffen! heeft u ook een ISBN nr?

Al enorm bedankt voor raad & steun.
Ik voel dat ik dag in dag uit dichter kom bij mijn bestemming ook al weet ik nog niet exact waar die is.

Ik ben er vast van overtuigd dat u weet wat ik bedoel.

Gr.
Bert

Tsenne Kikke Gepost op: 20/12/2010 16:43:24
Tsenne Kikke Eclecticus is een afzonderlijke rubriek op onze website en richt zich enkel en alleen tot die mensen die bereid zijn te 'ontwaken'. Het is weliswaar niet gratis. Je vindt er onder elk nieuwsbericht de nodige informatie over.

Het boek 'Op zoek naar het wonderbaarlijke' is spijtig genoeg in herdruk en komt slechts in maart 2011 terug uit. Info daarover vind je dan weer in onze afdeling 'Literatuur', waarvan hier de link: http://www.spiritualia.be/literatuur/zelfkennis

Ik raad je dus aan om een bibliotheek te bezoeken...

PS: Natuurlijk realiseer ik mij waarover je het hebt. Ikzelf ben ooit ook aldaar begonnen.

Lambrecht Gepost op: 20/12/2010 19:49:43
Lambrecht Kan ik lid worden van electicus?
Is er een manier waarop ik in levende lijve kan aanvoelen wat ontwaken is?
Ik wil u al enorm bedanken voor uw duidelijke en vooral snelle antwoorden op mijn vragen en opmerkingen. Steeds wacht ik vol spanning af op uw antwoorden.
De bibs heb ik al bolgezocht, kheb al gelezen, gelezen en nog is gelezen. is het onbeleefd als ik u zou vragen dat ik meer praktijkgerichter zou kunnen leren? los van het feit dat ik enorm graag lees.

Ik ben van mening dat we terug naar het voelen moeten gaan. Kan u mij hiermee helpen?

Gr.
Bert

Tsenne Kikke Gepost op: 20/12/2010 20:07:12
Tsenne Kikke Vooraleer je daaraan begint is het goed om eerst dat boek lezen. Ofwel spreekt het jou aan, ofwel niet - maar, vooraleer je aan dat ontwaken begint moet je eerst weten wat jou te wachten staat. Anders gezegd: nooit iets klakkeloos geloven, navolgen, of met geleende kennis rondlopen. Laat dat aan de anderen over.

Lees eerst dat boek! Soms is het beter om op de stoel te blijven zitten waar je nu op zit, dan tussen twee stoelen te zweven.

Het boek waarover ik reeds schreef is een werkboek, maar gedrukte woorden op zichzelf zijn natuurlijk waardeloos. Moest dit niet het geval zijn, zouden er nooit zoveel boeken op de markt te verkrijgen zijn.

Om Eclecticus et worden, hoef je je enkel in te schrijven, je storting over te maken, en daarna zien we wel.

Wees ook geduldig met jeZelf :)

Lambrecht Gepost op: 21/12/2010 7:44:57
Lambrecht Bedankt!
Ik begin er alvast aan.
Geduld is niet direct mijn beste eigenschap :D

Mvg,
Bert

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten en om een score te kunnen geven kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:  
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht