ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Our deepest fear

"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others."

Marianne Williamson

 A Return To Love: Reflections on the Principles of A Course in Miracles

Commentaar


Tsenne Kikke Gepost op: 24/11/2010 0:17:45
Tsenne Kikke Ja, Angst, de tegenpool van Liefde, geeft ons soms het gevoel dat we niet volmaakt genoeg zijn. Vanuit de katholieke leer heeft men ons soms teveel opgedrongen dat we onwaardig zijn. Het erge daarvan is, dat we het hebben geloofd en dus deel uitmaakt van onze overtuiging. Dat onwaardig zijn werd zelfs versterkt met een schuldgevoel, met een mea culpa. Denk aan de woorden: "Het is mijn schuld, mijn allergrootste schuld, etc." en aan "Heer, ik ben niet waardig dat je tot mij komt, etc."

Kortom: een mens zou in staat moeten zijn om zijn bestaande overtuigingen te vervangen door nieuwere... De vraag is dus: zelfs indien een mens bovenvermelde tekst 1.000 x leest, kan die mens zich zomaar bevrijden van zowel zijn oude overtuigingen als van de angsten die automatisch in hem opdoemen?

Lambrecht Gepost op: 24/11/2010 11:01:32
Lambrecht Daar moet ik u 100% gelijk in geven!,
Los daarvan vind ik dit een tekst die door merg en been gaat, wanneer ik deze tekst lees of hoor gaat het haar op mijn rug recht staat. Ik ben ook op de hoogte dat het dankzij het geloof is dat mensen denken dat er goed en fout bestaat. Maar dit is echt niet waar. Er bestaat enkel acties gekoppeld aan resultaten. En diegene die zorgt voor die actie is ook verantwoordelijk voor alle resultaten dat deze actie met zich meebrengt. Hetzij gunstig of ongunstig. Dagelijks wordt ik wakkerder en wakkerder ... Zie ik hoe geloof, media, politiek, pharmaceutische bedrijven onze ware natuur & aard onderdrukken. Wij zijn echt in staat om alles te creëren en/of manifesteren wat we maar willen. Er zijn geen grenzen, Er is geen plafond. En ik hoop dat ik via deze site gelijkgestemde mensen vind om over dit onderwerp te praten/discusiëren/luisteren/ bij te leren.
Vind u dit verstaanbaar Michael?


Tsenne Kikke Gepost op: 24/11/2010 17:19:33
Tsenne Kikke Jouw originele tekst, evenals jouw antwoord, zijn heel duidelijk en dus verstaanbaar. Ook ben ik ervan overtuigd dat van alle meer dan 10.000 lezers, die deze site bezoeken, er verschillende zullen bij zijn, die je graag zullen lezen.

Het is soms een klein steentje dat in het water wordt geworpen dat de rimpels veroorzaakt en alle andere watermoleculen beroert, die uiteindelijk deel uitmaken van de veel grotere oceaan waar we allen deel van uitmaken.

Sonja Gepost op: 16/12/2010 23:22:43
Sonja die angst ervaar ik als levensangst, even het korte besef dat het leven echt zou kunnen zijn, de verbijstering is even groot als de ontnuchtering.
Flitsen van bewustzijn.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten en om een score te kunnen geven kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:  
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht