ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Magia - De Weg van de Magiër

Ronald H.C. ter Haar

Magia - De Weg van de Magiër Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 450 gram
Aantal Pagina's: 460
ISBN: 94-022-1041-5
ISBN-13: 978-94-022-1041-5
Categorie: Magie & Kabbala
Richtprijs: € 24,75

Korte Inhoud


'Magia - De weg van de Magiër' is hét handboek voor de priester(es)-Magiër. Verschillende religies en magie worden weer tot eenheid. De auteur geeft een complete opleiding voor de beginneling. Maar ook de gevorderden zullen hier qua theorie en praktijk veel nieuws vinden, zodat het ook juist voor hen interessant is.

Naast een uitgebreid theoretisch gedeelte is er ook ruim aandacht aan de praktijk besteed. Dit laatste via oefeningen om jezelf magisch te ontwikkelen en daarna ook magisch krachtig te blijven. Naast oefeningen worden ook voorbeeldrituelen gegeven. Kortom, een aanwinst voor allen die werkelijke magie serieus nemen en op deze wijze de kwaliteit van hun leven willen verbeteren.

Uittreksel


Een Wicca Ritueel - Inleiding.

Dit Wicca-ritueel volgt qua indeling, dus ook van de elementen, en volgorde de Gardnerian traditie aangezien deze de meest oorspronkelijke traditie binnen de moderne hekserij is en veel andere, dus latere, tradities duidelijk deze vorm als voorbeeld hebben genomen. De teksten zijn deels origineel gardneriaans, maar ook in belangrijke mate door mij zelf ontwikkeld en/of aangepast. Voor de geïnteres-seerde zijn er voldoende originele gardnerian teksten in boeken verschenen, zodat er een vergelijk gemaakt kan worden met mijn tekst.

Onder de aanpassingen, als voorbeeld, heb ik de originele tekst van de aanroepingen van de windstreken veranderd. De oorspronkelijke tekst: 'Heren van de wachttorens van het noorden, oosten' etc. (Ye Lords of the Watchtowers of the north etc) vond ik bepaald on- hekserig. Wicca is immers een religie met polariteit als een van de belangrijkste grondbeginselen. Ook de elementen zijn mannelijk of vrouwelijk. Om hier dus alleen heren neer te zetten vind ik nogal onlogisch.

Dit ritueel gebruik ik al jarenlang in de praktijk en kan zowel solo als met een aantal worden uitgevoerd. Bij solo-rituelen geldt ook hier  het pentakel op het altaar als de 'hand' om vast te houden in plaats van de hand van een mede-heks, die in dat geval dus ontbreekt. Voor de vijfvoudige kus kun je je rechter wijsvinger in het geconsacreerde water dopen en de beschreven plaatsen bij jezelf met een 'X' markeren. Verder vervul je dan zelf alle functies op de beschreven wijze.

Voor iedere (postulant) Magiër stel ik dit ritueel graag ter beschikking om het, als je dat wilt, uit te proberen. Je zult merken dat hier je priesterschap op een heel eigen wijze naar voren komt. Het is dus  wel volledig facultatief. Wel reken ik erop, dat als je dit ritueel gaat uitvoeren dit volgens de regelen en met gepaste eerbied wordt gedaan. De rituele kleding is altijd skyclad, dus naakt. Dit ritueel kan zeer krachtig werken en laat doorgaans een heel fijne sfeer achter in de ruimte waar het wordt gehouden. Vaak kreeg ik verzoeken van postulant-heksen die bij mij in opleiding zijn of waren dit ritueel ook  af en toe bij hen thuis te doen. Dit juist vanwege de fijne sfeer die het oproept en nog lang blijft hangen. Desalniettemin raad ik je, zeker in het begin, af het in je permanente tempelkamer te doen, als je die hebt. Kies ook in dat geval liever de woonkamer of een andere ruim- te. Indien dit mogelijk is is een buitenritueel natuurlijk het mooiste.

Recensie

door Tsenne Kikke

Voor een volledige recensie verwijs ik naar deze Spiritualia blog.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht