ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mysteries verklaard

Originele titel: Conspiracy files

Ken Thomas

Mysteries verklaard Type: Paperback
Uitgever: Veen Magazines
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 175
ISBN: 90-8571-187-8
ISBN-13: 978-90-8571-187-2
Categorie: Weetjes allerlei
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


. Bestond Atlantis? Kan een heel continent zonder sporen achter te laten in zee verdwijnen?
. Zijn tempeliers en illuminati onder ons? En wat willen de vrijmetselaars eigenlijk?
. Is de speer die Jezus doodde gevonden? Staat Jezus op de beroemde lijkwade van Turijn?
. Welke duistere geheimen verbergt de Britse koninklijke familie over de nazi's? En hoe stierf prinses Diana?
. Zou het echt zo zijn dat één man in zijn eentje JFK heeft gedood?
. Zijn vliegende schotels onzin? Ongetwijfeld. Toch experimenteerden vliegtuigbouwers rond 1950 met deze apparaten. Zag men ze vliegen?
. Heeft Jezus Christus wel echt bestaan?
. Hoe kom je aan pollonium voor een politieke moord?
. Waarom werden de 9/11-vliegtuigen niet uit de lucht gehaald?
. En hoe zit het met al die andere wereldraadsels?

'Mysteries verklaard' beschrijft de grootste mysteries allertijden. Het rijk geïllustreerde boek staat ook stil bij de grootste complottheoretici van deze wereld. Zijn deze mensen visionair of gewoon paranoïde?

De feiten achter de grootste raadsels van de mensheid! Lees het!

Uittreksel


Inleiding: Het web van samenzweringen

De 26 complottheorieën die u nu in handen houdt, vertellen een collectief verhaal van mysteries en geheimen, van desinformatie en bewust geblokkeerde kanalen. De onderwerpen die behandeld worden lopen sterk uiteen - van ufo's tot de oude Egyptenaren, van regeringen die de gedachten van mensen binnendringen tot gruwelijk verminkte runderen die opeens overal gevonden worden. Maar wie wat beter kijkt, ontdekt dat de losse draadjes van onbeantwoorde vragen geen willekeurige verzameling strengen vormen, maar het begin van een web van samenzweringen. Hoe waren de maanlandingen, te beginnen met die eerste beroemde van juli 1969, verbonden met de vrijmetselaars en met de moord op John F. Kennedy? Is de oude legende van de speer van Longinus op de een of andere manier verbonden met de nazibasis die er volgens geruchten op Antarctica is? Dat is het soort vragen dat de complottheoretici vandaag de dag proberen te beantwoorden als ze elk verhaal draadje voor merkwaardig draadje ontrafelen om het web voor hen voorzichtig te ontwarren.

De lezer met interesse voor samenzweringsmateriaal - door het 'theorie' te noemen verdwijnt juist dat wat zo fascinerend is: de koppige feiten die de officiële versie tegenspreken - lijdt eerder aan schizofrenie dan aan paranoia. Mensen die openlijk met dit buitengewoon populaire onderwerp bezig zijn, worden door vrienden en buren uitgelachen en becommentarieerd, maar stiekem verslinden die de vulgaire versies in goedkope blaadjes uit de supermarkt. Het is gewoon een feit dat het web van samenzweringen de wereld overdekt - iets wat duidelijk wordt als we bedenken dat het internet in het begin werd gedomineerd door complottheoretici. Tegenwoordig noemen we zulke mensen bloggers. Maar het idee blijft hetzelfde voor wie graag nadenkt over de diverse mogelijkheden van de geschiedenis en de huidige toestand: het is niet zo gek om voorzichtig de draden van het samenzweringsweb te volgen. Het levert meer inzichten op dan de gewone wereld wil toegeven.

De complottheoretici beslaan een breed spectrum, van serieuze politieke dissidenten tot mensen die echt aan paranoia lijden. De complottheorieën worden in diverse forums besproken, vaak onder een ander uithangbord, met de kenners vermomd als deskundigen in iets anders. Ze noemen zich ufologen, alternatieve-media-activisten, academici die zich op de populaire cultuur richten, of bezoekers van new-agebijeenkomsten. We vinden er alternatievelingen, historici, betrokken burgers en slachtoffers en vermeende slachtoffers van complotten onder. Ze organiseren conferenties en openbare bijeenkomsten waar nieuwsgierigen en sprekers op af komen om moordaanslagen, geheime politieke manipulaties en de verborgen geschiedenis te bediscussiëren, vaak als uitvloeisel van het hoofdonderwerp. Op de Whole Life Expo, een new-agebijeenkomst in Chicago, besprak de psychedelische filosoof Terrence McKenna zijn ideeën over het complot om de 'buitenaardse aanwezigheid' op het internet te ontkennen. Whitley Streiber, schrijver van het boek Communion over ontvoeringen door aliens, had weinig op met een dergelijk opgeblazen en slecht gedefinieerd concept, hij sprak op de conferentie over kleine grijze wezentjes die hem bij zijn hut opzochten. Hoewel de twee sprekers totaal verschillende opvattingen hadden over buitenaardse wezens en op dezelfde bijeenkomst tot een heel ander publiek spraken, kwamen ze allebei met de 'complottheorie' dat het establishment bewust deze mogelijkheid achter een gordijn van hoongelach verbergt om zo de aandacht af te leiden.

Conferenties over ufo's zijn belangrijk in de wereld van complotten. Het uitgangspunt - dat vliegende schotels en andere ongewoon gevormde ruimtevaartuigen regelmatig de aarde bezoeken terwijl dat vrijwel door geen enkele instelling erkend wordt - bevat een complotcomponent. De desinteresse voor en de hoon over het onderwerp verraadt betrokkenheid van regeringen wereldwijd bij het verborgen houden van de waarheid. Deze regeringen willen de technologische geheimen beschermen die ze hebben opgedaan bij onderzoek naar neergestorte ufo's of ze beweren hun bevolking tegen paniek te beschermen; erger nog, misschien verbergen ze hun eigen betrokkenheid bij buitenaardse complotten om de mensheid tot slavernij te dwingen.

In het zuidwesten van de VS wordt regelmatig een internationaal congres over ufo's gehouden. Het hoofdprogramma bestaat vaak uit bekende sprekers uit het ufocircuit, zoals David Icke - die dan zijn bizarre wereldbeeld ontvouwt over van vorm veranderende reptielen die met wereldleiders samenzweren om de macht te monopoliseren - maar er zijn ook serieuze lezingen over een aantal behoorlijk griezelige complotmysteries uit de werkelijkheid. Tijdens een van die bijeenkomsten was er een lezing over de mysterieuze dodenlijst bij de gemeenschap van ufologen zelf. De spreker, Cope Shellhorn, gaf een lange lijst van ufo-onderzoekers die aan hun einde waren gekomen in ongewone ongelukken, bizarre moorden, verdachte zelfmoorden en snel woekerende kankers. Volgens Shellhorn, `halen velen in dit veld de hun toegemeten tijd niet'.

Zit er een complot achter? Misschien waren de ufo-onderzoekers op de lijst een stapje te ver gegaan in hun onderzoek naar en onthulling van de link tussen ufo's en de regering en moesten ze geëlimineerd worden. Misschien vinden veel mensen het moeilijk dat te accepteren, maar de ufobijeenkomsten zijn ook een forum waar echte mysterieuze sterfgevallen worden besproken die elders weinig aandacht krijgen. Het zijn goede gelegenheden om over complotten te praten, informatie over mysteries uit te wisselen en inspiratie op te doen om op onderzoek uit te gaan. Zo begon een groepje na de lezing van Shellhorn na te denken over de lijst van doden vanaf eind jaren 1980 van mensen die bij het Star Wars-project waren betrokken. Minstens een tiental wetenschappers die aan het raketschild van SDI werkten, allemaal bekend met supercomputers en geavanceerd militair spul, bleek niet goed genoeg te kunnen rijden om een fataal ongeluk te voorkomen of waren kennelijk zo gedeprimeerd over hun goed betaalde en tot roem leidende werk dat ze zelfmoord pleegden.

Ook elders zijn mysterieuze dodenlijsten te vinden, zoals onlangs een sterftegolf onder microbiologen. Specialisten in virologie, bacteriologie en biologische wapens vielen van bruggen, werden doodgeknuppeld of, in één geval, per ongeluk in een koelcel opgesloten. David Kelly is de bekendste van de lijst, hij was de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het Britse ministerie van Defensie en werd in juli 2003 niet ver van zijn huis in Southmoor, bij Abingdon in Oxfordshire, dood aangetroffen, zelfmoord, zo leek het. Kelly's rol als VN-onderzoeker in Irak voor de oorlog en zijn potentie als klokkenluider over de bedoeling van de Amerikanen en Britten daar maakten hem een dankbaar onderwerp voor complottheorieën.

Recensie

door Tsenne Kikke
De 54-jarige Ken Thomas schreef reeds een 12-tal boeken over samenzweringstheorieën. Ken is de hoofdredacteur van de Steamshovel Press, een bekend blad over complotten.

Ofwel houdt je van dit onderwerp, ofwel niet. Jouw uitgangspunt zal dan ook bepalend zijn om ja dan neen dit boek voor jezelf aan te kopen. Lees in elk geval het uittreksel.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht