ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Galeriegids 2011

Roos van Put- Hoofdredactie

Galeriegids 2011 Type: Paperback
Uitgever: Unieboek
Gewicht: 285 gram
Aantal Pagina's: 280
ISBN: 90-857-1333-1
ISBN-13: 978-90-857-1333-3
Categorie: Regionale cultuur
Richtprijs: € 9,95

Korte Inhoud


'De Galeriegids 2011' is een onmisbare wegwijzer voor de geïnteresseerde kunstliefhebber. Het biedteen handzaam overzicht van galeries in Nederland en België. De belangrijkste Nederlandse en Belgische musea voor beeldende kunst zijn eveneens opgenomen,met vermelding van hun tentoonstellingsprogramma's. Stadsplattegronden van de belangrijkste kunststeden van Nederland en België tonen u in een oogopslag waar u moet zijn.

Uittreksel


Blz. 5: Ten geleide

De Galeriegids 2011 is samengesteld door de redactie van Kunstbeeld, hét tijdschrift voor hedendaagse en moderne kunst. Deze gids is een onmisbare wegwijzer voor de ondernemende kunstliefhebber.

De Galeriegids biedt een helder overzicht van de professionele galeries voor hedendaagse en moderne kunst in Nederland en België. Daarnaast is een uitgebreid overzicht van de belangrijkste Nederlandse en Belgische musea voor beeldende kunst in de gids opgenomen, met een voorproefje van de verwachte tentoonstellingen in het jaar 2011.

Een reeks stadsplattegronden van de belangrijkste kunststeden van Nederland en België toont de locaties van de galeries en musea. Tevens staat een aantal goede restaurants en cafés op de stadskaarten aangegeven, waar u gedurende uw kunstroute kunt bijtanken.

Het Kunstbeeld Keurmerk is toegekend aan een kleine selectie van galeries en kunstinstellingen die zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Galeries komen in aanmerking voor een Kunstbeeld Keurmerk als ze toonaangevende kunstenaars vertegenwoordigen, deelnemen aan Art Amsterdam of Art Rotterdam in Nederland of Art Brussels in België, en een internationaal programma draaien. Galeries die volgens de redactie van Kunstbeeld aan deze criteria voldoen, herkent u aan het Kunstbeeldlogo achter hun naamsvermelding.

Bij de galeries is ook, indien van toepassing, het logo van de Nederlandse Galerie Associatie en dat van de KunstKoopRegeling van de Mondriaan Stichting geplaatst.

De indeling van de Galeriegids is alfabetisch op plaatsnaam en vervolgens op naam van de galerie of expositieruimte. Hierbij is gekozen voor een rangschikking op (achter)naam zonder toevoegingen als 'galerie'.

Wij hopen u met de Galeriegids van dienst te kunnen zijn bij al uw kunstuitjes in 2011.

Recensie

door Tsenne Kikke
Deze uitgave geeft informatie over de kunsthuizen in Nederland en Vlaanderen. Het boek bevat twee gedeelten:

1) aparte presentatie van ruim 100 galeries met uitgebreide informatie en meestal een foto van de ruimte, en

2) de rest, met soms slechts de naam van de zaak. De volgorde is landelijk alfabetisch in plaats van zoals vroeger per provincie.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht