ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Encyclopedie van het menselijk lichaam

Originele titel: The human body

Diverse auteurs

Encyclopedie van het menselijk lichaam Type: Hardcover
Uitgever:
Gewicht: 782 gram
Aantal Pagina's: 128
ISBN: 90-71206-60-2
ISBN-13: 978-90-71206-60-3
Categorie: Naslagwerken
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Hoeveel botten zitten er in je lichaam? Waarom zweten we? Hoeveel keer adem je in en uit op een dag? Waar zit je dikste vel? En waar zit dan je dunste velletje? Antwoorden op deze vragen worden in beeld gebracht in de nieuwe Winkler Prins encyclopedie van het menselijk lichaam.

Weet jij wat er allemaal in je lichaam gebeurt? Het zit fantastisch in elkaar. In deze encyclopedie kun je zien hoe jouw lichaam werkt. Je ziet hoe het er aan de buitenkant uitziet, maar ook wat er aan de binnenkant zit. In deze encyclopedie van het menselijk lichaam vind je prachtige plaatjes, tekeningen en uitvergrotingen. Ook kun je je eigen lichaam testen met Doe dit eens, of Specialist worden door op andere bladzijden verder te zoeken. De quizvragen onderaan de bladzijde zijn een echte uitdaging!

Uittreksel


Blz. 4: Je lichaam is de slimste machine die je ooit zult hebben. Het gaat levenslang mee, is ingewikkelder dan een computer en je krijgt het gratis. Het bestaat uit honderden onderdelen. Misschien weet je de namen van de stukjes die aan de buitenkant zitten, maar er zitten ook nog heel veel van binnen. Met speciale camera's kunnen dokters in je lichaam kijken. Met röntgencamera's maken ze foto's van de harde delen van je lichaam, zoals botten. Andere camera's, die scanners genoemd worden, zien zachte delen.

Ons lichaam is zo ingewikkeld dat je geen robot kan maken die net zo slim is. Robots kunnen wel lopen, maar ze kunnen niet denken of voelen.


Water is de belangrijkste stof in je lichaam. Tweederde van je lichaam bestaat uit water. Daarnaast bestaat je lichaam uit een aantal chemische stoffen. Koolstof is een chemische stof in diamanten en steenkool. Jij bestaat voor eenvijfde uit koolstof. IJzer kleurt je bloed rood. Je hebt precies genoeg om er een spijker van te maken. Fosfor zit op lucifers, maar ook in je botten, tanden en kiezen. Sodium en chloor zijn zouten; je bloed bestaat voor eenderde uit zout water. Potassium wordt in sommige soorten zeep gebruikt en het zit ook in je lichaamssappen. Stikstof is belangrijk in je spieren. De lucht bestaat voor het grootste deel uit stikstof.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is een prachtboek, bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Eigenlijk bestaat de ganse serie Winkler Prins voor kinderen uit echte Kijk en Ontdek-boeken die een gedegen overzicht geven, de fantasie prikkelen en jonge lezers uitdagen tot meer weten. De serie is daarmee een zeer belangrijk hulpmiddel, op school en thuis, voor nieuwsgierige kinderen. Vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer meegevoerd naar andere werelden en nieuwe ideeën, in dit geval: het menselijk lichaam. De dynamische vormgeving, de aantrekkelijke fotografie en korte, zeer leesbare teksten dagen kinderen uit en prikkelen de nieuwsgierigheid. De boeken vormen een goed uitgangspunt voor werkstukken en spreekbeurten. Zelfs ik heb ervan genoten...
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht