ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Opzij! Opzij! Opzij!

Originele titel: Nice girls don’t get the corner office

Lois Frankel

Opzij! Opzij! Opzij! Type: Hardcover
Uitgever: Arena
Gewicht: 385 gram
Aantal Pagina's: 271
ISBN: 90-6974-708-1
ISBN-13: 978-90-6974-708-8
Categorie: Management
Richtprijs: € 17,5

Korte Inhoud


- Werk jij altijd non-stop zonder te pauseren?
- Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je terechte kritiek?
- Vraag je collega’s om raad voordat je ene beslissing neemt?

Als je een of meer van de bovenstaande vragen met 'ja' hebt beantwoord, dan is de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je ideeën erdoor te krijgen. Hoewel je je er misschien niet van bewust bent, saboteer je je eigen carrière door je zo 'meisjesachtig' te gedragen.

Lois Frankel, een internationaal erkende managementcoach, onthult waarom de carrière van sommige vrouwen totaal stagneert, terwijl die van anderen niet te stuiten is. In Opzij! Opzij! Opzij! heeft ze een lijst van iol gewoontes opgesteld die vrouwen zichzelf hebben aangeleerd maar die hun carrière dwarsbomen. In dit praktische en duidelijke handboek vertelt Frankel hoe je deze onbewuste fouten kunt afleren en vermijden, en ze geeft belangrijke tips en aanwijzingen die gemakkelijk zijn toe te passen in je sociale en zakelijke leven. Ze leertje om foute gewoontes te herkennen en te veranderen, zodat er zich uiteindelijk meer carrièremogelijkheden zullen voordoen dan je ooit durfde te dromen.

Uittreksel


Blz. 35: Veel vrouwen – vooral diegenen die opgroeiden in de jaren vijftig en zestig – hebben nooit de kans gehad om aan een competitieve sport te doen. Nog maar kort geleden waren er bijna geen vrouwen in het leger, op militaire academies, of op andere plekken waar van ons verwacht werd dat we probeerden te winnen. Daarom weten we niet hoe we het spel moeten spelen, laat staan hoe we de regels van het spel naar onze hand kunnen zetten. Nog erger is het dat veel vrouwen het idee van ‘werken zien als een spel’ onplezierig en onbehoorlijk vinden en het kost wat kost willen vermijden.

Laten we beginnen met de belangrijkste les: Werken is een spel en je kùnt het winnen. Sterker nog, vrouwen zijn ervoor gemaakt. De helft van mijn tijd werk ik met mannen, die moeten leren om zich vrouwelijker te gedragen. Natuurlijk breng ik het niet letterlijk zo, anders zou ik failliet gaan. Wat ik wel doe is met hen praten over het belang van luisteren, samenwerken, motiveren, en het zien van de menselijke kant van hun medewerkers. Dit zijn bij uitstek dingen die vrouwen goed doen, omdat ze dit gedrag aangeleerd hebben en er veel oefening in hebben. Vrouwen zijn alleen minder goed dan mannen in het aanvoelen van denkbeeldige grenzen en ongeschreven wetten.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek is vooral bestemd voor vrouwen die een managerrol of supervisorrol vervullen, alhoewel dat personen die in een ondergeschikte rol zijn geplaatst er natuurlijk ook iets uit kunnen leren. Dit boek is dan ook een prachtgeschenk als je niet weet wat je voor iemands verjaardag moet kopen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht