ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spookhuizen van Amsterdam

Malika Sevil en Corrie Verkerk

Spookhuizen van Amsterdam Type: Paperback
Uitgever:
Gewicht: 170 gram
Aantal Pagina's: 92
ISBN: 90-680-1957-0
ISBN-13: 978-90-680-1957-5
Categorie: Regionale cultuur
Richtprijs: € 10

Korte Inhoud


Wie denkt dat geesten en spoken zich alleen manifesteren in afgelegen kastelen en op het platteland heeft het mis. Het spookt ook in Amsterdam. Dolende weduwen dwalen door oude grachtenpanden, op het Paleis op de Dam lopen spooklakeien rond, onzichtbare gasten zorgen voor opschudding en in het Trippenhuis zou een van de gebroeders Trip nog steeds de traptreden doen kraken. Spookgeschiedenissen te over.

Uittreksel


Blz. 15: De Dolende Weduwe... Paula Ligtvoet wist het zeker – daar op het vloerkleed in de oude Witsenkamer moest haar groene oorbel liggen. Het sieraad was gevallen en kon niet ver zijn weggerold. Met vijf man werd er gezocht: van plint tot plint, zelfs onder de tapijten, geen centimeter werd overgeslagen. Tevergeefs. De oorbel bleek onvindbaar. Wekenlang. Tot de middag dat het uitgeleende schilderij van Marie Witsen-Schorr, de weduwe van de schilder, etser en fotograaf Willem Witsen, terugkeerde van een tentoonstelling en weer in de kamer werd opgehangen. En wat denk je: oorbel terug. ‘Hij lag pal voor de deur. Midden in het looppad, op een grote open plek. Als de oorbel daar al die tijd had gelegen, had hij allang vertrapt moeten zijn.’ Ligtvoet, beheerster van het Witsenmuseum aan het Oosterpark 82, is ervan overtuigd dat Marie de hand heeft gehad in de verdwijning en terugkeer van het kleinood. Een bizar verhaal.

Recensie

door Tsenne Kikke
Het spookt in Amsterdam! En niet in kastelen, maar in gewone huizen, historische gebouwen en herbergen. Geloof de auteurs of niet!... Twintig korte hoofdstukjes, opgefleurd met zwart-wit foto'€™s, vertellen je er alles over. Maar, zelfs als je die verhalen niet gelooft, is het een aangenaam boekje om in te lezen. Zorg gewoonweg dat je het licht uitdoet, dat je gans alleen bent in het huis, en enkele kaarsjes brandt. Zet misschien ook hier en daar een raam open zodat er een beetje tocht binnenkomt en als je luiken hebt, zorg ervoor dat de wind er een beetje mee kan spelen. Het versterkt de sfeer, gegarandeerd! En, misschien komt er nog een verdwaalde geest achter je rug... meelezen.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht