ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Receptenboek voor mijn baby

Originele titel: Mon livres de recettes pour bébé

Jenny Carenco

Receptenboek voor mijn baby Type: Box
Uitgever:
Gewicht: 770 gram
Aantal Pagina's: 192
ISBN: 90-6611-630-7
ISBN-13: 978-90-6611-630-6
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 14,95

Korte InhoudHet 'Receptenboek voor mijn baby' geeft 110 recepten, bedoeld voor baby's vanaf vier maanden tot twee jaar oud, van puree en compote tot volledige avondmaaltijden en de allereerste ontbijtjes.

Aan de hand van de gerechtjes in dit boek kan de ouder het kind op een vriendelijke manier laten kennismaken met een schat van smaken en geuren. Lekker eten maakt het leven mooier, en dat geldt ook voor de baby! 110 eenvoudige, gezonde en verantwoorde recepten waar baby's van smullen Ontwikkeld in samenwerking met een vooraanstaand kinderarts en voedingsdeskundige. Schitterende fotografie. Met mooie en praktische plastic jacket: gemakkelijk schoon te vegen. Elk recept is voorzien van een informatiekader met daarin de benodigde bereidingstijd, kooktijd, hoe lang je het gerecht in de koelkast kunt bewaren en of je het kunt invriezen. Bevat een handige tabel die de ouder helpt bij het uitkiezen van recepten op leeftijd en op hoofdingrediënt.

Uittreksel


Blz. 6: Het valt niet altijd mee een werkende moeder te zijn: de korte nachten, de Stampvolle metro's waarin je als sardientjes tegen een fervente douchehater aangedrukt Staat, de voor- raad in e koelkat die sneller uitgeput raakt dan het geduld van schoonmama, de baas die niet snapt dat je voor zeven uur naar huis gaat, manlief die jullie liefdesleven vergelijkt met de toestand in het vriesvak - hoezo ijsblokjes? En als klap op de vuurpijl DE vleesgeworden beschuldiging die elke zondag poolshoogte komt nemen: moederlief, die zich erover verbaast dat je nog Steeds doodop bent, terwijl zij vroeger veel minder hulp kreeg en toch ook de tijd vond om met haar gemanicuurde handjes drie soorten brood te maken voor de maaltijd van haar kinderen.

Dit boek is dus niet geschreven door een supermama die altijd overal de beste in is (chef-kok, seksbom, vriendin, medewerkster van de maand) zonder ooit een nagel te breken. U weet wel: dat vreselijke mens, droombeeld van alle mannen mijn verhaal kan het uwe zijn...

Toen mijn zwangerschapsverlof ten einde liep, verslond mijn oogappel net zijn eerste groenteprakjes. Net als iedereen - geholpen door dertig jaar conditionering door reclame - dacht ik meteen aan de potjes: praktisch, veilig, precies afgestemd. Waarom zou ik mezelf het leven onnodig moeilijk maken? Helaas (gelukkig?) ben ik van origine Zweedse en in Zweden lezen we de etiketten op de producten die op ons bord komen. En dat was je reinste horror: een potje getiteld 'Sperziebonen' bevatte... veertig procent sperziebonen en voor de rest aardappel- rijk aan zetmeel! -, melkpoeder, olie, zout en synthetische vitaminen. En toen ik ze geproefd had, zat ik echt met een probleem.

Geen paniek! Alles was under control: nog vijftien dagen voor ik weer aan het werk moest, zijnde precies 21600 minuten om alles te leren over babyfood en peutervoeding. Dankzij mijn Scandinavische grondigheid meende ik zelfs tijd over te hebben. Niet dus. Ik raakte zo verslaafd aan mijn zucht naar kennis, naar creativiteit in mijn babyrecepten, dat ik ten slotte mijn baan opzegde en mijn eigen merk babyvoeding ging ontwikkelen. Maar dat is een ander verhaal.

mijn dochter met plezier leren eten

Ik werd dus creatief. In het begin was het geen sprookje: 's avonds leverde ik twee uur slaap in voor evenveel tijd in de keuken om de dagelijkse maaltijden voor mijn dochter te bereiden. Vervolgens vroor ik ze in - dank aan al die Angelsaksische boeken die zweren bij deze o zo praktische methode! En mettertijd heb ik mijn weg gevonden, gecoacht door mijn fantastische kinderarts dr. Lalau Keraly, specialist op het gebied van kindervoeding, met vallen en opstaan, soms wanhopig maar aangemoedigd door mijn dochter die genoot van alle vruchten en groente die ze ontdekte. En het is me gelukt gedurfde - volgens sommigen onorthodoxe - babyrecepten te bedenken, gebaseerd op een enkel parool: mijn dochter met plezier leren eten.

en u? lust u, zelf' slijmerige spinazie?

In plaats van op te scheppen en u voor te houden dat het kinderspel is om dagelijks voor het gezin te koken, zal ik u, beste ouders, de waarheid zeggen: mijn kleine kudde wegwijs maken op het gebied van smaak was geen sinecure. Maar ik deed het omdat ik overtuigd was van de kracht van mijn methode in een tijd waarin er meer slecht etende en zwaarlijvige kinderen zijn dan ooit. Ik heb altijd gevonden dat kinderen gezond eten alleen maar lekker kunnen vinden als het eten ook lekker is (een waarheid als een koe, of niet soms?) en dat er dus met liefde gekookt moest worden om op dit punt te scoren.

mijn, schrift, met recepten,

U hebt een voorsprong op mij: mijn mislukkingen, mijn fouten, mijn gezoek - het wordt u allemaal bespaard. Ja, ik lijk wel Sinterklaas. Het idee is niet u mijn recepten te geven verpakt in een gelikt, perfect boek waarin u met vochtige ogen kunt gaan bladeren met een potje in de hand en dan denkt... 'nu even serieus, in realiteit is dat allemaal niet te doen.'

Wat ik u aanreik is mijn werkschrift, zonder de doorhalingen, vouwen en vetvlekken. Ik geef u al mijn listen, mijn tips en de regels van het consultatiebureau die door mijn hoofd hebben gespookt en ook door het uwe zullen spoken. Het doel: dat u zich concentreert op het wezenlijke.

de, beloning voor alle, moeite!

Het zal u en uw baby vast en zeker gaan lukken. En als uw vriendinnen dan met open mond en ogen als schoteltjes het spektakel aanschouwen van uw kleine schattebout die zijn broccoli verslindt, doet u zich bescheiden, zelfs blasé voor, maar inwendig zult u jubelen. 'Ik weet het, hij is niet erg dol op broccoli, maar je moet hem spinazie zien eten...'

Jenny

Recensie

door Tsenne Kikke
Natuurlijk weet iedere ouder dat vers gemaakt te verkiezen valt boven prakjes uit potjes. Het is gezonder en goedkoper, maar uiteraard ook veel bewerkelijker en daar wordt hier toch wel wat luchtig overheen gewalst. Na de inleiding, waarbij uitgebreid alle aspecten van het eerste voedsel voor baby's en peuters wordt besproken en toegelicht, komen de vaste hapjes aan bod. Deze bestaan uitsluitend uit groente, fruit en verantwoorde smaakmakers als honing en citroen. Bij de volgende fase worden vlees, vis en zoetigheid toegevoegd en daarna gerechtjes die gericht zijn op de eerste tandjes. Besloten wordt met het hoofdstuk 'De eerste maaltijden voor de groten'. Deze lijken al steeds meer op die van volwassenen, maar uiteraard zonder specerijen en dergelijke.

De recepten zijn op Franse leest geschoeid, hetgeen betekent dat een baby al vroeg gaat genieten van culinaire creaties. Dit handige kookboek met mooie illustraties en duidelijke concepten met eenvoudige ingrediënten, is een heel welkome aanvulling op de standaard kookboeken. Het introduceert verschillende soorten gerechten op vroege leeftijd aan kinderen.
Achterin bevindt zich een lijst van veel gestelde vragen, waarbij ook gelet wordt op allergische aanleg en biologische producten. Toegankelijke informatie, gelardeerd met veel foto's en handige tabellen. Met receptenregister op leeftijd.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht