ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon

George Ivanovitch Gurdjieff

Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon Type: Hardcover
Uitgever: Synthese
Gewicht: 1023 gram
Aantal Pagina's: 893
ISBN: 90-6271-527-3
ISBN-13: 978-90-6271-527-5
Categorie: Zelfkennis
Richtprijs: € 36,95

Korte Inhoud


Gurdjieff appelleert met zijn 'leer' aan het vaak onbewuste verlangen om te worden wie wij werkelijk zijn. Wat ons hierbij het meest in de weg staat zijn de vele illusies over onszelf.

In dit eerste monumentale deel van zijn werk confronteert Gurdjieff ons op onnavolgbare wijze met de schijnwereld van de hedendaagse mens.

Het 'werk' ter verkrijging van zelfbewustzijn langs de lijnen die Gurdjieff heeft aangegeven wordt in tal van centra over de hele wereld voortgezet. Van wezenlijk belang hierin zijn de directe overdracht in groepsbijeenkomsten en de door hem gebrachte muziek en 'movements'.

Uittreksel


Recensie

door Tsenne Kikke
Dit wordt, volgens sommigen, 'Gurdjieff's Bijbel' genoemd. Het is 'het boek der boeken', maar énkel en alleen een aanrader voor mensen die zich al jaren verdiept hebben in de wereld van Zelfkennis, gebaseerd op de unieke leer van Gurdjieff. Daarom raden we elke beginner het werk 'Op Zoek naar het Wonderbaarlijke' aan, geschreven door P. D. Ouspensky, één van Gurdjieff's ex-leerlingen.

Of, volg onze cursus Zelfkennis, waarin we het boek 'Op Zoek naar het Wonderbaarlijke' als werkboek gebruiken.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht