ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Winslow verliefd

Originele titel: Winslow in love

Kevin Canty

Winslow verliefd Type: Paperback
Uitgever: Manteau
Gewicht: 327 gram
Aantal Pagina's: 272
ISBN: 90-6169-744-1
ISBN-13: 978-90-6169-744-2
Categorie: Literair
Richtprijs: € 17,95

Korte Inhoud


Het leven van de dichter Richard Winslow zit op een dood spoor. Zijn vrouw wil hem verlaten, hij drinkt te veel en hij heeft al anderhalf jaar niets geschreven dat de moeite waard is. Hij heeft het niet eens geprobeerd. Het aanbod om op de universiteit van Montana te komen doceren lijkt niet de beste uitweg, maar Winslow heeft weinig keus en vertrekt.

In Montana ontmoet hij Erika, een scherp, confronterend en zeer intelligent meisje. Langzaam ontstaat er een relatie tussen de twee, die in een stroomversnelling raakt wanneer Richard en Erika impulsief besluiten samen op reis te gaan. Reizend door Utah en Arizona krijgen ze gaandeweg een diepe band waardoor Winslow, achtervolgd door angst voor de dood, weer begint te geloven in de belofte van liefde en hoop.

Uittreksel


Blz. 215: Ze ging de motelbadkamer in en Winslow had het gevoel dat hij haar moest tegenhouden. Maar hij was te groot, te traag en dronken, een zak vol water, niets. Voor hij in beweging kon komen was ze terug, met zijn ouderwetse scheermes dat ze aan het openprutsen was.

"Moet je kijken," zei ze.

Erika haalde het mesje uit het apparaat, legde haar hand plat op tafel en haalde het mesje over de rug van haar hand, sneed een mooie rechte streep in de huid. Eerst niets; daarna werd de streep rood, zwol op en begon het bloed uit één kant van de snee op de plastic houtnerf van de tafel te sijpelen.

"Dat was het,hè?"

Toen ze opkeek zag Winslow dat er tranen in haar ogen stonden.

"Dit is niet niks," zei ze. "Dit is wat. Dit kun je voelen."

Ze gaf het mesje aan Winslow. Hij pakte het aan en liet het toen schielijk vallen, alsof het giftig was, alsof het gloeiend heet was.

"Dat is niks voor mij," zei hij.

Ze hield haar hand omhoog, bewonderde die. Een druppel bloed viel op haar spijkerbroek.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit boek handelt vooral over verloren zielen, uitzichtloze levens en drank, heel veel drank.

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht