ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wilt is nergens

Originele titel: Wilt in Nowhere

Tom Sharpe

Wilt is nergens Type: Paperback
Uitgever: Manteau
Gewicht: 285 gram
Aantal Pagina's: 240
ISBN: 90-6169-718-2
ISBN-13: 978-90-6169-718-3
Categorie: Humor
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Van de Engelse auteur Tom Sharpe verschenen tussen 1980 en 1996 dertien humoristische boeken die allen buitengewoon populair waren en goed voor vele herdrukken. Na zeven jaar heeft hij een nieuwe roman voltooid. In Wilt is nergens keert Sharpe terug naar zijn meest populaire creatie, de wereldvreemde held uit drie eerdere boeken: leraar Henry Wilt. Omdat zijn vrouw Eva en zijn vierling op familiebezoek in Amerika gaan om een erfenis veilig te stellen, besluit Wilt op eigen houtje Engeland te verkennen. Dit levert vele verrassende en hilarische scènes op. Ondertussen schildert Sharpe een onthutsend beeld van het huidige Amerika.

De boeken van Sharpe bezitten de zeldzame eigenschap dat ze de lezer veel en hardop aan het lachen maken. Niet voor niets kwalificeerde The Times hem tot ‘geestige romanschrijver van het moment’. The Observer schreef: “Sharpe wordt wel de koning van de slapstick genoemd, een satiricus in de traditie van Wodehouse die de klucht tot in de puntjes beheerst. In dit boek toont hij aan dat al die superlatieven terecht zijn: vlijmscherp, chaotisch, iemand die de karikatuur niet schuwt en over een in vitriool gedoopte pen beschikt, maar die in de eerste plaats uitbundig en komisch is.”

Uittreksel


Emmeline kwam de trap af met Freddy, een tamme rat met een lange, zilvergrijze vacht, die ze wilde meenemen naar Wilma om hem aan tante Joan te laten zien.

“Geen sprake van,” zei Eva. “Vergeet het maar. Je weet dat ze las de doos is voor ratten en muizen.”

“Maar Freddy is heel lief en zou haar kunnen helpen over haar fobie heen te komen.”

Dat betwijfelde ze. Emmeline had haar rat getraind om gezellig onder haar trui rond te kruipen. Dat deed ze vaal als er mensen op bezoek kwamen en die reageerden meestal met ongeloof en afschuw. Mevrouw Planton was zelfs flauwgevallen toe ze een blijkbaar onvolwassen borst over Emmy’s lichaam heen en weer zag schieten.
“Het is trouwens illegaal om dieren uit en weer in te voeren. Wie weet heeft hij wel hondsdolheid. Nee, hij blijft hier en daarmee basta.”

Emmeline bracht Freddy weer naar haar kamer en vroeg zich af of een van haar vriendinnen voor hem zou willen zorgen

Recensie

door Tsenne Kikke

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht