ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zwanger

Femmie Goudswaard

Zwanger Type: Hardcover
Uitgever: Sanoma Uitgevers
Gewicht: 1050 gram
Aantal Pagina's: 239
ISBN: 90-5855-200-4
ISBN-13: 978-90-5855-200-6
Categorie: Ouderschap
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


Een zwangerschapsboek om van te genieten!

In dit boek lees je van week tot week wat er tijdens je zwangerschap met je baby en jouw lichaam gebeurt. Je leest vooral ook wat je als zwangere allemaal kunt doen om je juist in die 40 à 42 weken fit, gezond en gelukkig te voelen. Hoe je met volle teugen van je zwangerschap kunt genieten, er het beste uit kunt halen en er zo een bijzondere en onvergetelijke periode van maakt. Je krijgt bijvoorbeeld tips om je rug te ontlasten, je voedingspatroon in balans te brengen, je buik en borsten optimaal te verzorgen en je haar en huid in topconditie te houden. Je vindt er ook praktische aan wijzingen in voor het verzamelen van je baby-uitzet, het creëren van de baby-kamer en je zo leuk en comfortabel mogelijk te kleden. Aanr de psychische kant van je zwangerschap is ook ruime aandacht besteed.

Uittreksel


Blz. 18: Zaadcellen die zorgen voor het vrouwelijke geslacht blijven langer in leven, maar mannelijke zaadcellen zwemmen sneller. Wacht je dus met vrijen tot vlak voor de eisprong dan worden de ‘meisjesmakers’ geklopt in de race om de eicel te bereiken. Vrij je ruim van tevoren en daarna niet meer, dan zijn de mannelijke eicellen ten tijde van de eisprong al dood en leven de vrouwelijke nog volop, waardoor ze alle kansen hebben om de bevruchting aan te kunnen. De meeste mensen roepen echter als hen wordt gevraagd of ze liever een jongetje of een meisje willen: ‘Als het maar gezond is.’ En voor veel ouder-to-be gaat dit natuurlijk ook op. Heb je stiekem toch een duidelijke voorkeur, dan kun je voor een meisje dus het best vroeg in je vruchtbare periode vrijen. Je kansen op een jongetje vergroot je door juist later, vlak vóór of tijdens de eisprong, te vrijen.

Recensie

door Tsenne Kikke
Dit is een heruitgave van Ouders van Nu. Het is een perfect cadeau voor aanstaande moeders, en vaders. Per hoofdstuk wordt een week van de zwangerschap behandeld met een kleine tekening van de baby, zoals hij er die week uitziet, aangevuld met mooie foto'€™s.

Femmie Goudswaard is moeder van twee kinderen, getrouwd en fulltime werkzaam als freelance tekstschrijfster en journaliste voor o.a. Ouders van Nu. Eerder verschenen boeken van haar zijn: '€˜Grote reizen met kleine kinderen'€™, het '€˜Baby vakantieboekje'€™ en '€˜Baby aan boord'€™. Bovendien werkte zij mee aan het succesvolle handboek van Ouders van Nu: '€˜De bevalling van je eerste kind'€™.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht