ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Shakespeare Tarot

Originele titel: Shakespeare Tarot

A. Bronwyn Llewellyn

Shakespeare Tarot Type: Box
Uitgever:
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 176
ISBN: 90-5764-514-9
ISBN-13: 978-90-5764-514-3
Categorie: Tarot
Richtprijs: € 39,5

Korte Inhoud


Met behulp van de tarotkaarten en het boek Shakespeare tarot kunt u zich volledig uitleven in uw eigen hoofdrol. Net zoals tarotkaarten een moment weerspiegelen en u aanwijzingen geven over uw innerlijke leven, weerspiegelen Shakespeares toneelstukken alle situaties die zich in zijn tijd voordeden.

Uittreksel


Blz. 9: Inleiding

et eerste serieuze vermoeden van wat de tarotkaarten in mijn leven konden betekenen, kreeg ik op 31 juli 2001. Ik was net op non-actief gesteld en realiseerde me tot mijn verbazing dat ik op de kop af vijfentwintig jaar daarvoor aan mijn carrière in de museumwereld was begonnen. Dat leek me een voorteken van de afsluiting van een periode, en de onzekerheid joeg me angst aan.

Ik kon die eerste nacht niet slapen. Rond drie uur 's nachts herinnerde ik me dat ik een paar jaar daarvoor voor mijn verjaardag een spel tarotkaarten had gekregen. Ik opende het doosje, schudde de kaarten, legde ze omgekeerd op mijn bed en pakte er een. Ik wist niét wat me te wachten stond. Ik verlangde alleen naar een teken dat alles goed zou komen. Dat het goed zou komen met mij.

Ik trok de staven prins. In het boek dat bij mijn kaarten hoorde, las ik dat hij vaak een reis voorspelt en dat zijn kaart verbonden is met avontuur en het idee dat er 'verbetering ophanden is'. Ik voelde me al een stuk beter. Ik wist dat me nieuwe ervaringen te wachten stonden en dat alles goed zou komen. Ik kon weer slapen. Alles kwam ook goed.

De staven prins voorspelde me de toekomst niet en hij zorgde er ook niet voor dat een bepaalde gebeurtenis wel of niet plaatsvond. Hij hielp me afstand te nemen van mezelf en mijn problemen, zodat ik inzag dat mijn leven nog niet voorbij was. Misschien ging ik binnenkort fantastische avonturen beleven. Maar wat zou het prachtig zijn geweest als ik die nacht Richard Plantagenet, de staven heer, had getrokken. Dan zou ik het gevoel hebben gehad dat een oude vriend met me meereisde - een moedig, vastberaden en hartstochtelijk man, die zijn doel nooit uit het oog verloor en wiens verhaal me even vertrouwd was als mijn lievelingssprookjes.

Nu is dat mogelijk.

Er zijn tientallen soorten tarotkaarten en voorspellingskaarten verkrijgbaar, met thema's die variëren van engelen tot dieren, van de Middeleeuwen tot New Age, van het oude Egypte tot Japan en van kruidengeneeskunde tot feminisme. Bij sommige spelen is de symboliek erg eenduidig, maar bij andere zijn de symbolen duister en is de nodige voorkennis van bijvoorbeeld egyptologie of de Keltische religie vereist. De symbolen op de traditionele tarotkaarten zijn deel gaan uitmaken van onze cultuur, maar de teksten van Shakespeare behoren tot de wereldliteratuur. Vier eeuwen na Shakespeares dood worden zijn toneelstukken en gedichten nog overal ter wereld gelezen en opgevoerd.

Waarom Shakespeare?

Waarom niet? Heel wat bekende uitdrukkingen zijn door Shakespeare gemunt:

Het is niet alles goud wat er blinkt.
Die leent heeft schade of schande.
Kortheid is het wezen van geestigheid.
Het pad van de ware liefde gaat nooit over rozen.
De pen is machtiger dan het zwaard.

Goed, de laatste uitspraak is niet van Shakespeare afkomstig, maar dat had makkelijk anders kunnen zijn. Wie zijn gedichten en toneelstukken leest, komt immers tot het besef dat hij wel in deze woorden geloofde. Per slot van rekening bewees hij steeds weer hoeveel waarheid erin schuilt. Shakespeares tragedies, komedies en sonnetten worden tegenwoordig gerekend tot het beste wat de wereldliteratuur heeft voortgebracht. Laat u niet afschrikken door die wetenschap en door zijn bloemrijke, soms moeilijke taalgebruik. Het is belangrijk om te bedenken dat zijn werk in zijn tijd zowel bij hooggeschoolden als bij mensen zonder enige opleiding geliefd was.

Hoe beroemd Shakespeare ook is, over zijn leven is bijna niets bekend. Als hij een tijdgenoot van ons was, zouden we weten wat voor merk tandpasta hij gebruikte en in welke restaurants hij ging eten. Maar hoe fantastisch het ook zou zijn als hij zijn licht over de wereld van de eenentwintigste eeuw zou laten schijnen, eigenlijk maakt het weinig uit dat we vrijwel niets van hem weten. Hij leeft voort in al zijn personages.

Recensie

door Tsenne Kikke
De 78 tarotkaarten wijken af de al de andere. In de doos bevindt zich ook een boekje, bestaande uit 176 bladzijden.
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht