ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De vrienden van perfecte misdaad

Originele titel: Los amigos del crimen perfecto

Andres Trapiello

De vrienden van perfecte misdaad Type: Paperback
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Gewicht: 528 gram
Aantal Pagina's: 304
ISBN: 90-5672-126-7
ISBN-13: 978-90-5672-126-8
Categorie: Horror, Thriller & Detective
Richtprijs: € 19,95

Korte Inhoud


In het Café Commercial in Madrid komen wekelijks de vrienden van de perfecte misdaad bij elkaar. De leden van dit gezelschap zijn grote kenners van politieromans. Ieder van hen heeft een toepasselijke bijnaam: Maigret, Miss Marple, Sherlock Holmes, Mason, et cetera. Ze praten over boeken en recente misdaden, maar vooral over de detectives die geschreven worden door hun belangrijkste lid Paco Cortès, oftewel Sam Spade. Terwijl het Franco-bewind zijn laatste stuiptrekkingen vertoont, buigen de vrienden zich maandenlang over de mogelijkheid van een perfecte misdaad. Maar als er plotseling een dode valt, is de hele vriendenclub verdacht. Is er echt sprake van een perfecte moord? Paco moet het wel uitzoeken.

Andrés Trapiello (1953) schreef een aantal zeer lovend ontvangen romans. Zijn literaire thrillers bereiken regelmatig de toppen van de Spaanse bestsellerlijsten. Met De vrienden van de perfecte misdaad won Trapiello de Premio Nadal 2003, de oudste en zeer prestigieuze prijs voor Spaanse literatuur.

Uittreksel


Blz. 52: Ze zagen Sam Spade en Perry Mason aankomen, beide met een vertrokken gezicht, hetgeen ze toeschreven aan wat er zich op dat moment in het Parlement afspeelde.

Spade vroeg of Maigret er al was, de politieman van het bureau in de Calle del la Luna. Ze zeiden van niet en dat het onwaarschijnlijk was dat hij zou komen, vanwege alles wat er gebeurde.

"Alles wat er gebeurde? Waar?"

Spade keek hen aan zoals wanneer je vermoedt dat iedereen al op de hoogte is van een afschuwelijk bericht, waarvan niemand de boodschapper wil zijn. Hier was echter het tegenovergestelde het geval want toe ze zagen dat Perry Mason noch Spade wist wat er aan de hand was, haastte iedereen zich tegelijk om het te vertellen en mengden feiten zich met allerlei onzekerheden en angsten, die inherent waren aan dat moment. Nu maakten ze echt iets 'historisch' mee: enkele agenten van de rijkspolitie waren het parlementsgebouw binnengegaan en er was zich nu een staatsgreep aan het voltrekken. Precies op dit moment? Ja. Met wat voor gevolgen 'op staatsniveau'? Dat wist niemand.

Recensie

door Tsenne Kikke

De hoofdpersoon in dit verhaal heet Paco Cortés, en zijn bijnaam is Sam Spade. Zijn vrienden hebben ook bijnamen, zoals: Sherlock Holmes, Miss Marple, Maigret, Perry Mason, (Edgar Allen) Poe. Tezamen vormen ze een detective-clubje en komen regelmatig bijeen.

Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht