ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Je leven in balans

Originele titel: Die vier Säulen der Lebensbalance

Marco von Münchhausen

Je leven in balans Type: Hardcover
Uitgever: Scriptum
Gewicht: 474 gram
Aantal Pagina's: 231
ISBN: 90-5594-316-9
ISBN-13: 978-90-5594-316-6
Categorie: Lifestyle
Richtprijs: € 22,5

Korte Inhoud


Gestrest, overwerkt, opgebrand? Niet genoeg tijd voor uw partner, vrienden, kinderen? Gezondheidsproblemen omdat u te weinig sport of te ongezond eet? Als u dit herkent, dan kent u vast ook wel de oplossing: U moet zich minder druk maken, minder werken, meer sporten, gezonder eten... Maar ja, het komt er toch steeds maar niet van. Want 'zonder u redden ze het echt niet op de zaak', en dat beetje stress 'hoort er nu eenmaal bij'. En gezond eten, 'dat is zo'n gedoe'. Trouwens, 'tv-kijken is toch ook ontspanning'?

- Smoezen zoals 'zonder mij redden ze 't niet op de zaak'; 'tv-kijken is ook ontspanning' en 'gezond eten is zo'n gedoe' worden doorgeprikt
- Realistisch uitgangspunt: balans is geen statische ideaaltoestand, maar een dynamisch proces
- Totaalplan voor werk, privé-leven, gezondheid en geestelijk welzijn
- Doeltreffende adviezen, concrete tips en veel voorbeelden

Marco von Münchhausen maakt hier korte metten mee en legt uit waarom het steeds maar niet lukt die omslag in uw leven te maken. Hij biedt een realistisch plan om uw leven beter in balans te brengen, met veel haalbare adviezen en concrete tips om stap voor stap duurzame veranderingen aan te brengen. Zodat u er eindelijk in zal slagen meer uit uw leven te halen. Dr. Marco Freiherr von Münchhausen is jurist en ondernemer. Hij geeft workshops en houdt lezingen over motivatie, zelfmanagement en balans in werk en leven.

Uittreksel


Blz. 26: Bovendien gaat het er niet om dat je voortdurend in balans leeft. Dat is van de ene kant nagenoeg onmogelijk, en van de andere kant zou het voortdurend bezig zijn met een kwantitatief bemeten evenwichtigheid van de omschreven levensgebieden weer druk en stress veroorzaken, die je nu juist wilt vermijden. Het is heel goed mogelijk dat je voor een bepaalde tijd volstrekt uit balans bent en dat één levensgebied ten kost van de andere de overhand krijgt – dat is volstrekt normaal. Zo was bijvoorbeeld, in de fase waarin ik mijn vorige boek schreef, mijn leven nogal uit balans geraakt: ik had een paar maanden lang nauwelijks tijd voor mijn gezin, schoof alle niet belangrijke afspraken voor me uit en had nauwelijks tijd voor mezelf, noch om te lezen, noch voor mijn hobby's.

Maar ik wist dat dit tijdelijk was, en nadat ik het manuscript had ingeleverd, kon ik het evenwicht weer herstellen. Het is echter niet 'bevorderlijk voor de balans' als je vanwege het tijdelijk ontbreken ervan een slecht geweten hebt. Het gaat erom dat je het evenwicht over een langere periode tot stand brengt - voordat het leven eenzijdig wordt en daardoor in een vermeende 'uitgebalanceerde' eentonigheid ondergaat. Ook een koorddanser bevindt zich nooit in een statische, maar in een steeds weer opnieuw te verkrijgen dynamische balans. Het is van belang dat er op lange termijn per saldo een zeker evenwicht bestaat.

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht