ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mister China

Originele titel: Mr. China

Tim Clissold

Mister China Type: Paperback
Uitgever: Roularta Books
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 270
ISBN: 90-5466-676-5
ISBN-13: 978-90-5466-676-9
Categorie: Management
Richtprijs: € 19,9

Korte Inhoud


Een bankier van Wall Street, een Brit en een voormalige Rode Gardist... én 418.000.000 dollar die beetje bij beetje de rook opgaan.

Het ware verhaal van een geharnaste Wall Street-bankier die in China op zoek ging naar roem en succes. Vastbesloten om mee te surfen op de eerstvolgende grote investeringsgolf sloeg hij de handen ineen met een voormalige Rode Gardist en een Mandarijnsprekende Brit. Samen kregen ze ruim vierhond miljoen dollar bij elkaar. Ze kochten overal in China fabrieken op en dachten waterdichte contracten afgesloten te hebben. Tot hun schade en schande ondervonden ze echter dat in China heel andere regels gelden.

Uittreksel


Blz. 15: Zelf had Pat enkele malen Shangai en Guangzhou bezocht en wat hij daar zag, beviel hem.

“Het is ongelooflijk wat zich daar voltrekt; ze zijn enorm druk bezig. Qua timing is het precies het goede moment, omdat alles nog maar net begonnen is. Ze kunnen daar nog op geen enkele wijze aan kapitaal komen. En het is er niet zoals in India. India wordt gedomineerd door een paar machtige families die een echte kliek vormen en die bovendien geld genoeg hebben. Hetzelfde geldt in zekere zin voor Japan en Korea. Waarom zou iemand jou daar ooit een plaatsje aan hun pokertafel geven, behalve om je je geld afhandig te maken? China is anders. Ik ben ervan overtuigd dat er voor buitenstaanders een weg naar binnen is. De Chinese economie heeft zich volgens de lijnen van een planeconomie ontwikkeld en dus hebben de regeringsfunctionarissen er de macht in handen in plaats van grote families. Ik ben ervan overtuigd dat Chinese overheidsfunctionarissen elke kans aangrijpen om aan kapitaal te komen voor de financiering van de groei van hun ondernemingen."

Ik was het daarmee van harte eens

Recensie

door Tsenne Kikke
Van zodra je het boek openslaat wordt je letterlijk in het verhaal opgezogen, of je dat wilt of niet. Uiteindelijk is het geschiedenis, water naar de zee '€“ want de toestand waarin Tim Clissold China aantrof is totaal gewijzigd. Gelukkig maar. In twintig jaar tijd kunnen veel dingen veranderen in een land met een bevolking van ruim 1 miljard. Toch is het boeiend iets meer over het '€˜oude China'€™, het China van de jaren 1980-1990, aan de weet te komen. Het boek heeft me geboeid, de verhalen hebben me gefascineerd en mijn kennis over China werd enorm aangevuld en daardoor verrijkt. Vele lezers zullen aan dit boek plezier beleven, of je nu met China zaken doet of niet. Ikzelf las het in een tweetal dagen uit. Een aanrader dus!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht