ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geen tijd? Leef NU!

Paul Meert

Geen tijd? Leef NU! Type: Paperback
Uitgever: Roularta Books
Gewicht: Onbekend
Aantal Pagina's: 162
ISBN: 90-5466-525-4
ISBN-13: 978-90-5466-525-0
Categorie: Management
Richtprijs: € 16,5

Korte Inhoud


Als we tijdloos gaan leven, raken we ondergedompeld in een sfeer van kalmte en rust. Leven in het 'nu'-moment betekent dat we over meer energie beschikken en dat we het leven als zinvoller gaan ervaren. Door die nieuwe levensstijl voelen we ons evenwichtiger, creatiever en zelfverzekerder. We hebben minder last van haast, stress, angst en onzekerheid. De resultaten zijn meteen tastbaar: we voelen onze gezondheid elke dag verbeteren en we merken dat we beter gaan communiceren met onze medemensen.

Het leven dat we te kort vinden, bestaat te vaak uit dagen die we te lang vinden. Dit boek vertelt ons hoe we onze verstoorde balansen weer in evenwicht kunnen brengen. Paul Meert verweeft eeuwenoude wijsheden met de allernieuwste inzichten op het vlak van tijd en ruimte. De auteur put uit ervaringen in de professionele topsport. Omdat hij thuis is in de internationale trainingswereld, is hij de geknipte gids om ons bij te staan in het ontdekken van een wereld van bezielde kracht die anders wellicht ontoegankelijk gebleven zou zijn. Paul Meert helpt ons definitief af van onze dwangmatige omgang met de tijd. Hij leert ons hoe we elk doorleefd moment als een boeiend onderdeel van het bestaan kunnen ervaren.

Paul Meert is 'infotainer'. 'Infotainment' is de kunst om moeilijke en/of belangrijke boodschappen op een zo kort mogelijke én aangename manier mee te delen aan iedereen binnen een zelfde organisatie op hetzelfde moment. Willem Duys noemde hem ooit 'de Toon Hermans van de opleidingswereld'. Als ing. elektronica was Paul Meert voordien werkzaam bij o.a. Hewlett-Packard, Siemens, Umicore en TMI. Hij is internationaal erkend als een specialist in tijd en persoonlijke dienstverlening. Hij is gastdocent interne communicatie aan UAMS en Vlekho. Hij is co-auteur van het boek 'De Tijd van de Klant', dat ook verscheen in het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. Verder is hij de auteur van het boek 'NU-management' en 'Verandering vraagt géén tijd'. Op dit ogenblik is hij vooral actief als mentale coach op het vlak van 'kwali-tijd', zelfsturing, transformatie, loopbaanverandering en het koesteren van het 'NU-moment'.

Uittreksel


Blz. 11: "Op een vroege lenteochtend stond ik op het perron op de trein naar Brussel te wachten terwijl ik intens genoot van de opkomende zon. Plots hoorde ik toevallig het volgende gesprek: 'Het was gisterenavond weer niets op de tv en onze kinderen waren zo lastig. Ik vraag me af wat het straks op het werk zal zijn met onze baas, want ook die was gisteren onuitstaanbaar...'

Ik kon mijn oren niet geloven. Deze persoon sloeg letterlijk het 'nu-moment over..."

Recensie

door Tsenne Kikke
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht