ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De tuinplanten Mix & Match Gids

Originele titel: Good Companions

Josie Jeffery

De tuinplanten Mix & Match Gids Type: Ringbound
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 440 gram
Aantal Pagina's: 131
ISBN: 90-5210-917-6
ISBN-13: 978-90-5210-917-6
Categorie: Natuur & tuinieren
Richtprijs: € 16,99

Korte Inhoud


Bij het zaaien van planten is het heel belangrijk om soorten naast elkaar te zetten die elkaar versterken en zo voor een harmonieuze tuin zorgen. Met het ingenieuze Mix & Match-systeem in dit boek zie je in één oogopslag welke planten goede maatjes zijn en welke je beter uit elkaar kunt houden. `Mix & Match slaat op de gesplitste pagina's (in 3 delen), die je door middel van de ringband afzonderlijk van elkaar kunt omslaan, zodat je de eigenschappen van de verschillende planten kunt vergelijken. Daarmee heb je gelijk een van de belangrijkste voorwaarden te pakken om later een succesvolle oogst binnen te kunnen halen!

Uittreksel


Blz. 29: Plantkunde behapbaar

Plantkunde is de wetenschappelijke studie van planten, hun structuur en groei, ontwikkeling, fysiologie enzovoort. In dit deel behandelen we een eenhapsportie van een heel groot onderwerp. Hoewel je misschien denkt dat de structuur van een plant er vanbuiten eenvoudig uitziet, is de binnenkant complex en onvoorstelbaar mooi.

WORTELS

De wortels van een plant ontwikkelen zich als eerste. Ze verankeren de plant, halen water en minerale zouten uit de grond en slaan voedsel op. Ze zijn het kanaal waardoor voedsel en water de plant ingaan. Elke wortelstructuur is aangepast aan zijn standplaats.

De meest voorkomende wortelstructuren zijn:

Penwortel- Dit is een grote 'hoofdwortel' die kleinere horizontale 'bij-'wortels genereert. Hij dringt diep in de grond, geeft stabiliteit en slaat voedingsstoffen op. Voorbeelden: wortel, boon.

Wortelkluit - Een mat van veel dunne wortels die de plant stabiliseren en effectief water en mineralen absorberen. De wortels zitten dicht onder de oppervlakte van de bodem en voorkomen zo bodemerosie. Voorbeelden: sla, broccoli.

Wortelstokken - Horizontale stengels die onder het oppervlak groeien. De wortelstok loopt uit naar boven en breidt zich horizontaal uit. Voorbeelden: aardpeer, gember.

Anarchistische wortels. Enkele planten ontwikkelen zich onconventioneel.

Uitlopers - Bovengrondse horizontale stengels uit de moederplant die zich wortelen in andere delen van de tuin. Ze maken bijwortels aan en zijn uiteindelijk groot genoeg om te breken met de moeder, waar ze omheen groeien. Voorbeelden: aardbei, en aardappel, die zijn eetbare knol (de aardappel) aan het eind van de uitlopers vormt.

Bijwortels - Bijwortels spruiten boven de grond uit stengels. Voorbeelden: klimop, tomaat.
 

Recensie

door Tsenne Kikke

De tuinplanten Mix & Match gids bevat:

- een korte geschiedenis over combinatieteelt
- informatie over hoe je in harmonie werkt met de natuur
- een handleiding voor het zaaiplan en hoe je je tuin gezond kunt houden
- een in drieën opgedeelde gids met meer dan 70 planten, die je kunt mixen tot de perfecte match

Koop dit boek bij


Bestellen
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht