ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wolken

Hans Häckel

Wolken Type: Paperback
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 310 gram
Aantal Pagina's: 188
ISBN: 90-5210-607-X
ISBN-13: 978-90-5210-607-6
Categorie: Natuur & tuinieren
Richtprijs: € 14,95

Korte Inhoud


Wat voor weer wordt het vandaag?
Welke wolken zullen we te zien krijgen?
Hoe ontstaan wolken eigenlijk?
Waarom verdwijnen ze weer?

De antwoorden hierop en nog veel meer vindt men in deze praktische gids. Het boek biedt vooraf een korte en inzichtelijke beschrijving van wolkenfamilies, gevolgd door een heldere uitleg van de internationale wolkenclassificatie. Hoofdmoot vormt de presentatie van een grote verscheidenheid aan, en schoonheid van wolken. Karakteristieke kleurenfoto's visualiseren het hele fascinerende scala van wolkenluchten: schaapjeswolken, bedreigende stapelwolken, hoge vederwolken en diepe laagwolken, en zeldzame wolken. Tevens worden belangrijke optische fenomenen zoals halo's, bijzonnen, kransen en regenbogen verklaard.

- Dé onontbeerlijke gids voor iedereen die in het weer geïnteresseerd is .
- Alle relevante informatie over wolken beknopt bijeen.
- Indeling naar internationale classificatie.
- Met handige symbolen voor onmiddellijke interpretatie.

Uittreksel


Blz. 5: Regen, sneeuw en hagel, maar ook wolken en mist zijn duidelijke aanwijzingen dat zich in de lucht water bevindt. Als je echter op een stralende nazomerdag naar een diepblauwe, wolkeloze hemel kijkt, is het helemaal niet zo gemakkelijk je voor te stellen dat ook deze kristalheldere lucht water zou moeten bevatten.

En toch is de lucht nooit helemaal droog. Met een eenvoudig experiment is dat snel bewezen. Giet eens een flesje bier – koud uit de koelkast – in een glas: je ziet direct dat het glas rondom beslaat. De miniscule waterdruppeltjes op het glas kunnen alleen maar afkomstig zijn van de lucht, en daarmee is bewezen dat deze lucht water bevat! Maar waarom heeft men daarvóór dan niet het geringste spoor ervan gezien? Omdat het water zich in een gasvormige toestand bevond. In tegenstelling tot het gewone spraakgebruik noemt men in de meteorologie dat wai uit een stoomketel komt geen waterdamp.

Waterdamp is veeleer ‘gasvormig water’: een volledig doorzichtig, kleur- en reukloos bestanddeel van lucht.

Recensie

door Tsenne Kikke
Een kwaliteitsvol, leerrijk en rijkelijk geïllustreerd werkje in een handig zakformaat! Op elke bladzijde tref je een prachtige foto aan waarop duidelijk de type wolk op afgebeeld staat. Ook zijn er driedimensionele foto's in terug te vinden. Als wolken je inspireren en als je er meer over wenst aan de weet te komen is dit boekje écht een aanrader!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht