ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Paddestoelengids van Europa

Originele titel: Politikens svampebog

Henning Knudsen en Jens H. Petersen

Paddestoelengids van Europa Type: Hardcover
Uitgever: Tirion Uitgevers
Gewicht: 804 gram
Aantal Pagina's: 313
ISBN: 90-5210-604-5
ISBN-13: 978-90-5210-604-5
Categorie: Natuur & tuinieren
Richtprijs: € 29,95

Korte Inhoud


Deze veldgids van uitzonderlijke kwaliteit beschrijft toont 230 van de meest voorkomende paddestoelen en zwammen in Europa. Uniek is de visuele presentatie van de soorten met schitterende foto's, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan kenmerkende details. Bovendien wordt van elke soort ook de onderkant in beeld gebracht, wat de determinatie vergemakkelijkt. Bijzonder is tevens de uiterst praktische visuele determinatiesleutel, die het identificeren van de soorten vergemakkelijkt.

De omvangrijke inleiding verschaft de noodzakelijke achtergrondkennis en de soortbeschrijvingen zijn zinvol en deskundig.
- Beschrijvingen van 230 verschillende paddestoelen en de soorten waarmee ze makkelijk te verwarren zijn.
- Unieke visuele determinatiesleutel voor alle paddestoelen uit het boek.
- Kleurenfoto's van sublieme kwaliteit, waarbij van elke soort de onderkant wordt getoond
- Veel detailopnamen.
- Praktische informatie over vindplaatsen, uiterlijke kenmerken, eetbaarheid en groeiperioden, aangevuld met tips aangaande bereiden en bewaren. Ook worden de giftigste soorten vernoemd.

Henning Knudsen is lector aan het Botanisch Museum in Kopenhagen. De foto's zijn van Jens H. Petersen, wetenschappelijk medewerker aan het Biologisch Instituut te Århus, die ook verantwoordelijk is voor de afbeeldingen en de visuele determinatiesieutel.

Uittreksel


Blz. 1: De eerste druk van dit boek verscheen in Denemarken in 1983 en werd goed ontvangen. In de daaropvolgende herdrukken zijn hier en daar kleine wijzigingen opgenomen. Deze nieuwe, uitgebreide en herziene uitgave kon tot stand komen door de ontwikkelingen binnen de digitale fotografie en druktechniek, wat leidde tot een sterk verhoogde kleurechtheid, en door de nog steeds toenemende kennis over paddestoelen en zwammen. Bovendien bleek de wens te bestaan het aantal opgenomen soorten uit te breiden, zodat het boek in een groter gebied gebruikt kan worden. Daarom hebben we het boek uitgebreid tot 236 soorten, zodat meer mensen het kunnen meenemen op hun uitstapjes de bossen in.

We hebben het gevoel dat het boek eraan heeft bijgedragen dat steeds meer mensen zelf paddestoelen durven te gaan plukken, waarmee een van onze hoofddoelen is verwezenlijkt. We hopen dat de lezers plezier beleven aan de beschrijvingen van onze belevenissen bij de paddestoelenjacht en dat ze de zwammen zijn gaan zien als een spannende, enigszins mystieke groep organismen. Zwammen worden tegenwoordig gerekend tot hun eigen rijk, naast het planten- en het dierenrijk. Daarom gebruiken we nu het woord ‘funga’ naast de woorden ‘flora’ en ‘fauna’ als we de gezamelijke zwammensoorten van een bepaald gebied bedoelen, of een boek daarover.

Recensie

door Tsenne Kikke
Welk woord dan het woordje '€˜subliem'€™ kan de inhoud van dit boek beter beschrijven? Als je op zoek bent naar een nieuwe hobby, en als je graag de bossen intrekt, dan raad ik je sterk aan dit boek aan te kopen. Het is een meesterwerk op zijn gebied!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht